Mobil for familien

Helt ny på sosiale medier?

En smarttelefon gir deg mange muligheter til å holde kontakt med venner og kjente. Her er noen tips til applikasjoner du kan installere på telefonen for å få med deg øyeblikkene dine nærmeste deler i sosiale medier.

Publisert: 03. januar 2024


Med appene Facebook og Instagram kan du se jevnlige foto- og videooppdateringer fra familie og venner. Du får oppleve alle dine kjentes hyggeligste stunder, uansett hvor du eller de er i verden. Hvis du vil, kan du med tekst, bilder og video dele øyeblikk fra din egen hverdag med venner og familie. Ifølge undersøkelser gjort av Ipsos, er over 80 prosent av Norges befolkning aktive brukere sosiale medier daglig.

Applikasjoner som Snapchat og Tiktok har også blitt populære blant både unge og voksne. Begge applikasjonene gjør det mulig å sende meldinger og snakke sammen uavhengig av hvilken type telefon du har.

Smarttelefonen er et nyttig verktøy for å dele dine opplevelser med andre. Sjekk med venner og familie hvilke applikasjoner de bruker og hvordan de liker å bruke dem. Men husk, det er viktig at du oppdaterer deg på applikasjonenes personvern- og sikkerhetsinnstillinger slik at du ikke deler mer enn det du selv ønsker.

Både Facebook, Instagram, Snapchat og TikTok og mange andre apper er gratis å laste ned. Men det er viktig å være klar over at noen applikasjoner koster penger. Forbrukerrådet har gode råd til hvordan du beholder kontrollen når du laster ned og bruker apper. Du kan også sjekke ut våre enkle råd til tryggere mobilsurfing.

 

Hvor mye mobildata trenger du? Prøv vår mobildata kalkulator