Se hva strømmen koster time for time der du bor

Norge er delt inn i fem ulike prisområder. Velg ditt område i kartet nedenfor – og få en enkel oversikt over strømprisene i går, i dag og i morgen.

Velg prisområder

Nord-Norge

Vis

Midt-Norge

Vis

Øst-Norge

Vis

Vest-Norge

Vis

Sør-Norge

Vis
-- 18.07.24

Strømprisen akkurat nå: --

Gjennomsnittsprisen: --

Dyrest: --

Billigst: --

 

Hvorfor endrer prisen seg så ofte?

Det er den nordiske kraftbørsen Nord Pool som fastsetter prisene, og dette gjør de på bakgrunn av tilbud og etterspørsel. Spotprisen varierer time for time alt etter når på døgnet, eller hvilken årstid, det brukes mye eller lite strøm.

Været generelt er også med på å påvirke strømprisene. Siden langt over 90 prosent av strømmen som produseres i Norge kommer fra vannkraft, påvirkes også pris på strøm av været – jo mer vann i vannmagasinene, jo billigere strøm.

Hvordan kan man måle nøyaktige strømpriser per time?

De siste årene har nye smartmålere blitt installert over hele Norge. Disse automatiske strømmålerne har sammen med databasen Elhub gjort det mulig å nøyaktig avregne strømforbruket ditt time for time. I Elhub sin database kan du logge deg inn og følge med på timesprisene.

Denne endringen betyr at du som strømkunde ikke lenger trenger å manuelt lese av strømmen, det er enklere å bytte strømleverandør og du får bedre oversikt over det totale strømforbruket ditt.

Planlegg strømforbruket ditt

Ved å planlegge strømforbruket kan du flytte noe av strømforbruket til de billigere timene i døgnet og spare penger. Laster du ned Fjordkraft-appen kan du enkelt holde deg oppdatert på prisen når som helst, så du kan planlegge strømforbruket. Har du elbil kan du også aktivere smartlading som gjør at bilen lader når strømprisen er billigst.

Nettleie kommer i tillegg til spotprisen per time

Husk at kostnader for nettleie alltid kommer i tillegg til prisen du betaler for selve strømmen. Nettleien betaler for å få strømmen fraktet til deg, og varierer med hvor i landet du bor.

Hva er en spotprisavtale?

Spotpris på strøm følger en gjennomsnittsberegning av markedsprisen på den nordiske strømbørsen time for time i løpet av en måned.

Med en slik avtale betaler du for den faktiske markedsprisen som er gjeldende akkurat når du bruker strøm. Vær obs på at på strømregningen din vil du kun se et gjennomsnitt av dette forbruket.

Slik fungerer spotpris