Er du ikke sikker på hvilken strømleverandør du har i dag er det lett å finne det ut. Vi forklarer deg hvordan du enkelt og greit kan finne ditt nåværende strømselskap.

Det kan være greit å ha oversikt over hvilken strømleverandør man har og hvilken strømavtale man er bundet til. Kanskje ønsker du å undersøke litt nærmere hva du betaler for strømmen i forhold til det faktiske forbruket? Og har du egentlig den billigste strømavtalen som passer best for deg?

Få informasjon via Elhub

Det enkleste for å se hvilken strømleverandør du har i dag, er å logge deg inn via elhub.no. Når du logger deg inn her vil du se en oversikt over din «strømportal».

Til høyre finner du din nåværende strømleverandør og når strømavtalen ble inngått. Har du eksempelvis Fjordkraft som strømleverandør, vil du se at det står «Fjordkraft AS» oppført som din kraftleverandør.

Oversikten viser også målepunktet, altså adressen din, ID for målepunktet og netteier. Du vil i tillegg se årsforbruket ditt oppført i kWh.

Hva er Elhub?

Elhub er en felles datahub for aktørene i kraftbransjen som skal bidra til å effektivisere blant annet salg av strøm, og håndtering av måledata. Man får også tilgang til data fra strømmålerne, slik at dette ligger samlet i ett og samme system. Hvis du for eksempel skal bytte strømleverandør, bidrar Elhub til sikker og enkel overføring av data mellom leverandørene.

Dette felles IT-systemet, som er utviklet av Statnett, skal altså bidra til å gjøre det lettere for alle parter, både kunder, nettselskaper og strømselskapene. 

Elhub Plugin er selve portalen hvor du som sluttbruker har tilgang til informasjon rundt din strømavtale og nåværende strømleverandør.

Sjekk fakturaen

Et annet alternativ for å finne ut hvilket strømselskap du har, er å rett og slett sjekke den siste fakturaen hvor du betalte for strømmen. På denne vil det stå hvem som har sendt ut fakturaen, og det er denne leverandøren du har strømavtale fra.

Bytte til ny strømleverandør

Ønsker du å bytte strømleverandør? Det er enkelt å bytte strømavtale til Fjordkraft, og det tar deg bare noen få minutter.

Det eneste du trenger å gjøre er å bestille strømavtalen du ønsker, også ordner vi med oppsigelse av nåværende strømselskap. Du trenger altså ikke å finne ut hvilken strømleverandør du har før du blir kunde hos Fjordkraft.

Lurer du på om du allerede har strøm fra Fjordkraft? Ta kontakt på telefon 230 06100, så hjelper vi deg med spørsmål du måtte ha.