Slik fungerer en solfanger

En solfanger absorberer strålingsenergien fra solen og omdanner denne energien til varme, som enten kan transporteres videre til forbruk eller lagres. Her kan du lese mer om hva en solfanger er og hva som skiller en solfanger fra solceller.

Hva er en solfanger?

En solfanger absorberer varmen fra solen og brukes til oppvarming av hus. Varmen overføres til en lagringstank med vann. Det oppvarmede vannet fordeles i huset enten til varmtvannstanken eller som til oppvarming av hus gjennom vannbåren varme.

 

Forskjellen på solfanger og solceller

Solfangeren brukes til oppvarming av hus og tappevann, i motsetning til solcelleanlegg som produserer elektrisitet. I Fjordkraft tilbyr vi solceller, men ikke solfanger.

 

Slik får du solceller

Stadig flere ønsker solcellepanel til hus eller solcellepanel til hytte og vi i Fjordkraft vil gjerne bidra med det vi kan her. Derfor gjør vi det enkelt for deg å finne ut hvordan din bolig egner seg for solenergi. Ønsker du solcellepanel til ditt hus kan du her sjekke solforholdene der du bor, beregne hvor mye strøm du kan spare og se hva det koster å få solcellepanel hjemme hos deg.

 

Kilder:

Solenergi.no

Store Norske Leksikon