Slik får du solcellepanel på din hytte

Vurderer du solcellepanel på din hytte eller fritidsbolig? Med solcellepaneler kan du produsere din egen strøm, og dermed redusere strømkostnadene. Her er noen nyttige tips og råd hvis du ønsker å montere solceller på hytta.

Det er vanligvis akkurat like enkelt å få solcellepanel til en hytte som et hus. Så lenge fritidsboligen din er koblet til strømnettet og er lett tilgjengelig langs en fremkommelig vei – kan du enkelt få en riktig totalpris uten noen ekstrakostnader. Men før du bestiller solcellepanel til din hytte er det likevel noen ting det kan være smart å tenke igjennom:

Er solcellepanel den beste energikilden for en hytte?

En fritidsbolig har vanligvis lavt strømforbruk når den ikke brukes. Derfor har det stor betydning når på året din hytte er i bruk. Er du der mest sent på våren, gjennom sommeren og tidlig høst – kan det være mye å spare på å velge solceller. Har du derimot en hytte som stort sett bare brukes om vinteren, er det ikke sikkert at solceller er den beste energikilden for deg.

Hvor stort er strømforbruket?

De aller fleste bruker lite strøm i en fritidsbolig sammenliknet med en helårsbolig. Derfor vil det heller ikke være behov for like mange solcellepanel til en hytte som hjemme. Om du velger å montere noen få solcellepanel til din hytte, vil du sannsynligvis få dekket mye av strømforbruket om sommeren. Du vil også få tilbake en god del av kostnadene for montering via støtte fra Enova.

Trenger du solceller i flere boliger?

Det er fullt mulig å få støtte til solcellepanel både hjemme og på hytta. Så lenge du ikke har som formål å leie ut boligene, kan du få støtte av Enova til å lage din egen fornybare solenergi i flere boliger hvis du ønsker det.

Om du har en hytte som ikke er koblet til strømnettet, trenger du et solfangeranlegg for å ta vare på energien. Du kan lese mer om dette på solenergi.no.

Er din hytte tilkoblet strømnettet? Da kan vi enkelt hjelpe deg å finne riktig pris.

Finn pris for solceller