Solcellepanel til hus

Vurderer du å produsere din egen strøm? Det kan være mange fordeler med å ha solcellepaneler på taket. Slik går du frem for å få et godt resultat.

Med solenergi får du en trygg og miljøvennlig energikilde. Eier du en enebolig trenger du ikke å søke om tillatelse for å montere solcellepaneler på taket. Alt du må gjøre er å følge disse stegene:

1. Se hvor huset ditt har best solforhold

Med solkartet vårt kan du søke opp din adresse og finne ut hvor det er best å plassere solcellepanel på ditt hus. Normalt vil det være sørsiden av taket som har de beste solforholdene. Det er viktig at panelene ikke står i skygge i løpet av dagen, så tenk igjennom om det er noen høye trær, master eller andre hindringer for solen.

2. Finn ut hvor mange solcellepanel du trenger

Ofte lønner det seg å velge størrelse på solcelleanlegget basert på strømforbruket ditt. Har du et høyt forbruk, kan det være smart å ha flere solcellepaneler, mens du gjerne kan klare deg med mindre om du har et lite forbruk. Les mer om prisen for ulike solcelleanlegg her.

3. Gjør en vurdering av taket

Om du ikke har et helt nytt tak, går det likevel helt fint å montere solcellepaneler. Så lenge taket er i god stand er det ikke noe problem å montere anlegget over taksteinene. Har du et eldre tak kan det være et alternativ å fjerne takstein på et mindre område og felle ned solcellepanelene. Du kan lese mer om ulike løsninger for solceller på taket her.

4. Velg panel, finn pris og bestill

På nettsidene våre kan du gjøre personlige tilpasninger etter hvilken type panel du ønsker og hvor stort anlegget skal være. Når du har gjort de valgene du ønsker sender du inn henvendelsen til oss, så tar vi kontakt med deg for å gå igjennom detaljene og forsikre oss om at bestillingen din er slik som du ønsket. Kom i gang og finn din adresse i solkartet.

5. Få montert solcellepanel og motta Enova-støtte

Når vi kontakter deg stiller vi noen kontrollspørsmål om tak, solforhold og andre ting vi trenger å få avklart. Etter bestilling av solcelleanlegg vil montører fra vår leverandør komme hjem til deg og utføre jobben etter avtale. Så enkelt blir du den stolte eier av ditt eget solcelleanlegg – som vil produsere fornybar strøm helt av seg selv i lang tid fremover!

Bor du i tomannsbolig eller rekkehus? Da anbefaler vi å ta kontakt med din kommune og undersøke hvordan du bør gå frem. Boliger med flere enn en bruksenhet kan ha andre krav til søknad enn en enebolig.

Husk også at montering av solcellepanel er en jobb som må utføres av fagfolk. Velger du å bestille gjennom Fjordkraft kan du være trygg på at det er autoriserte montører som utfører arbeidet. Så snart jobben er gjort kan du registrere solcelleanlegget på nett og motta støtte fra Enova i løpet av kort tid.

Sjekk pris for solceller