Slik får du betalt for strømmen du ikke bruker

Produserer du din egen strøm med solenergi? Da kan du få en strømavtale med din egen Solkonto hos Fjordkraft. Med denne kan du lagre kWh som du har til overs, og ta dem ut som fratrekk på strømregningen.

Med solceller på taket vil du i perioder kunne produsere et overskudd av strøm. Dette kan skje en varm sommerdag når solcelleanlegget produserer for fullt og familien er på stranden. Eller kanskje du har reist på fjellet i påsken, mens solen steiker på hustaket hjemme. Da er det fint at du kan få nytte av overskuddet du produserer når du selv vil.

Lagre overskuddsstrømmen i Solkonto og gjør uttak i appen


Solcelleanlegget vil ikke produsere hele døgnet, og du vil fortsatt ha behov for å kjøpe strøm fra oss i perioder. Men det er opp til deg om du ønsker å selge overskuddet med en gang, eller spare det til en høy strømregning senere.

Solkontoen styres fra Fjordkraft-appen, hvor du har full oversikt over overskuddsstrømmen din. Her velger du om du vil spare opp på konto og ta ut når det passer deg, eller om overskuddsstrømmen skal trekkes automatisk fra på hver strømregning.

Slik fungerer Solkonto

  • Du kan spare opptil 2000 kWh på Solkonto. Overskudsstrøm over dette blir automatisk trukket fra på neste strømregning. Ved uttak blir det frigjort plass til nye kWh på kontoen.

  • Når du gjør uttak, beregnes rabatten du får ut fra din strømpris i den måneden du velger å ta ut kWh fra Solkonto.

  • Det kan maksimalt være 100 øre i differanse mellom verdien av det du produserer strømmen til, og verdien av prisen på uttak.

Her kan du finne mer informasjon om strømavtalen Timespot med Solkonto.

Få direkte oversikt over produksjonen


Når du kjøper solcelleanlegg av oss følger det med en datalogger. I Fjordkraft-appen får du full oversikt over hvor mye solcelleanlegget ditt produserer nå, og hvor mye det har produsert tidligere.

Finn pris på solceller