Fordeler med å ha Tesla-lader hjemme

En vegglader (også kalt hjemmelader) er enkleste og sikreste løsning for å lade en Tesla og andre el- og hybridbiler.

Med en fastmontert vegglader kan du være sikker på at ladingen foregår på riktig måte, slik at du trygt kan stå opp til en fulladet bil hver morgen. Nye Teslaer har en husholdnings-adapter til ladekabel inkludert i standardutstyret, men det kan være greit å merke seg at denne kun er ment for nødlading. Det anbefales ikke å lade på vanlig stikkontakt som ikke er dimensjonert for lading av elbil, da dette kan føre til varmgang og i verste fall brann.

Hvilken hjemmelader bør man velge?

En Tesla vegglader (ekstern lenke) kan gi rask lading med opptil 22 kW hastighet. Det er verd å merke seg at for å kunne oppnå denne ladehastigheten, vil man i de fleste norske boliger måtte gjøre en vesentlig oppgradering av strømnettet og sikringsskapet sitt. Dette må gjøres av en elektriker, og søkes om til ditt lokale nettselskap. Ikke alle boliger vil kunne få tillatelse til en slik oppgradering. 

Et godt alternativ til en Tesla-lader

Testvinner eRange Uno 16A hjemmelader fra Fjordkraft en bestselger som oftest vil passe for en helt vanlig bolig med et helt vanlig sikringsskap, og for den kapasiteten som normalt sett er tilgjengelig over strømnettet i norske hjem. Med ladeeffekt på 3,6 kW, vil den kunne gi en Tesla og de andre mest vanlige elbilene i Norge fulladet batteri over natten.

For daglig småkjøring vil dette være mer enn nok lading for de fleste, noe som gjør den til et godt valg for mange. Hvis strømanlegget ditt har kapasitet til det kan du også velge en raskere lader (7,4 kW)  eller en dobbel lader som kan lade to elbiler samtidig.

Hos Fjordkraft kan du bestille en ferdig montert elbil-lader

Trenger du Tesla ladekabel?

Du kan enkel legge til en ladekabel som passer til Tesla når du bestiller vegglader til Tesla fra Fjordkraft.