Strømforbruk

Smart varme

Smart varme hjelper deg å justere oppvarmingen på riktig tidspunkt, så du kan spare penger.

Publisert: 20. mars 2024

Du kobler Fjordkraft-appen til varmesystemet ditt – som for eksempel panelovn fra Mill, en termostat fra Microtemp eller styring av varmepumpe fra Sensibo.


Slik fungerer varmestyringen

Når du har aktivert smart varme i Fjordkraft-appen, reduseres automatisk oppvarmingen din i de tre timene i døgnet strømmen er dyrest. Du velger selv sparetemperatur slik at strømsparingen skjer uten at det trenger å gå utover komforten. På den måten kuttes forbruket ditt i de timene som påvirker strømregningen din mest. 

 

Smartvarme-funksjonen tar kun over i de tre dyreste timene. Du kan enkelt sette den på pause, eller slå av og på alle enheter i boligen fra Fjordkraft-appen. 

 

Hvis du har flere enheter som heter det samme, men i forskjellige boliger, så anbefaler vi å gi de et nytt navn i appene de tilhører. 

 

Et supplement til varmestyringen din

Denne tjenesten erstatter ikke funksjonene i den appen du har fra før – men du får en ny funksjon som tilpasser oppvarmingen til strømprisene.

Vi anbefaler derfor at du fortsetter å bruke den appen du pleier til varmestyring, enten det er Mill, Google Home eller noe annet. Der kan du stille dag- og nattemperatur, følge med på innetemperaturen og andre nyttige funksjoner for hjemmet ditt.

 

Har du ikke lastet ned Fjordkraft-appen ennå?

Last ned i App Store Last ned i Google Play

 

For å få tilgang til Smart varme må du enten ha StrømSmart eller StrømSmart+. Disse tjenestene gir deg tilgang til mange smarte funksjoner i appen, som hjelper deg med å redusere strømforbruket ditt.