Mobil til barn

Smarte tips når barna skal ha mobil

For mange barn er det en stor begivenhet å få sin første mobil. Samtidig kan dette innebære nye bekymringer for de voksne. Derfor er det noen ting det kan være greit å tenke gjennom når du skal ha mobil til barn.

 

Hvordan bruker barna mobilen?

Det er forskjell på om mobilen kun skal brukes som en telefon, eller om den også vil bli brukt til underholdning og surfing. Dette kan ha betydning både for hvilket abonnement og hvilken telefon du bør velge. Mobilbruken tar seg ofte opp med alderen, og barn fra 12-årsalderen og oppover bruker normalt mer tid på mobilen enn de minste (kilde: Barn og medier 2016).

 

Trengs det noen regler?

Ofte kan det være greit å ta en prat med barna om mobilbruk, enten det gjelder hvor mye tid barna bruker på mobil eller hvilken type spill og apper de bør bruke. Hvis du vil ha noen anbefalinger om hva det kan være fornuftig å snakke med barna om, har blant annet Barnevakten noen forslag på sine nettsider.


Er det behov for å gjøre noen tilpasninger?

Med våre mobilabonnement har du mulighet til å legge inn foreldrekontroll hvis du ønsker det. Du kan også legge inn begrensninger på bruken, som for eksempel sperring av mobildata eller SMS-tjenester. Slike tilpasninger kan du enkelt gjøre på Min side mobil så snart mobilabonnementet er aktivert.

Trenger du et mobilabonnement? Slik bestiller du mobilabonnement for barn.

Familie og barn

Kan jeg få varsel hvis barna bruker mye data?

Kan jeg sperre bruk av mobildata?

Hvordan bestiller jeg mobilabonnement for barn?

Hvem kan bestille på vegne av barn?

Får hele familien én faktura?

Kan jeg bytte eier av abonnementet?