SMS+ spørsmål og svar

Alt du trenger å vite om SMS+

Hva er SMS+?

SMS+ er en ny og forbedret versjon av den tradisjonelle SMSen som vi alle kjenner til. Med SMS+ kan du legge ved bilder og video i høyere oppløsning enn i vanlig SMS, samt legge ved filer, utveksle geografisk plassering, chatte i grupper og ha videosamtaler. Kort oppsummert kan du med SMS+ gjøre det meste som du kanskje allerede er vant med fra tjenester som Facebook Messenger, iMessage og WhatsApp.

Tjenesten finnes i dag kun til Android-telefoner. Du kan sende SMS+ til andre som også har aktivert SMS+ på sin mobil. Hvis du sender meldinger til noen som ikke har SMS+, blir meldingene sendt som vanlig SMS. SMS+ koster i utgangspunktet ingenting, men meldinger, bilder og annet du sender går over mobilnettet om du ikke er koblet til Wifi. Dette betyr at den lille mengden data som du bruker vil trekkes fra datakvoten i mobilabonnementet ditt.

 

Hvordan får jeg SMS+?

Hvis du har en Samsung-telefon som er kompatibel med SMS+ vil du få spørsmål om du vil ta i bruk tjenesten når du oppdaterer til den nyeste programvaren. For telefoner fra andre mobilprodusenter, som er kompatible med SMS+, kan du laste ned Android Messages.  

Slik aktiverer du Android Messages

  1. Slå av WiFi
  2. Svar ja til å bruke tjenesten som standard meldingsapp
  3. Følg instruksjonene på skjermen

 

Jeg får ikke aktivert SMS+ - hva gjør jeg feil?

Det kan være flere grunner til at du ikke får aktivert SMS+. Du må slå av WiFi på mobilen din (SMS+ kan bare aktiveres på mobilnettet). Mobilen din støtter ikke SMS. Du har en Dual-SIM-telefon, altså en mobil med plass til to SIM-kort. SMS+ vil etter hvert få støtte for Dual-SIM-telefoner, men per nå fungerer ikke SMS+ med denne tjenesten, selv om du har 1 SIM-kort i telefonen. Du kan ikke aktivere SMS+ på tvilling-SIM. Om du har to SIM-kort, og trenger hjelp til å finne ut om telefonen din bruker hoved-SIM eller tvilling-SIM, er det bare å kontakte oss.

 

Kan jeg få SMS+ med iPhone?

I skrivende stund fungerer SMS+ dessverre kun på Android-telefoner.

 

Hvorfor fungerer ikke SMS+ på tvillingkortet mitt?

Per i dag fungerer SMS+ kun på hoved-SIM hvis du har to SIM-kort på samme mobilnummer. Dette betyr at du ikke mottar SMS+ meldinger på tvillingkortet ditt.

 

Virker SMS+ når jeg er i utlandet?

Ja, SMS+ virker i utlandet. Men ha i bakhodet at SMS+ bruker data selv om appen ikke er i aktiv bruk, og databruk er ganske dyrt i noen land.

 

SMS+ virker ikke lenger. Hva skal jeg gjøre?

Sjekk at du er tilkoblet enten WiFi eller mobildata på mobilen din Prøv å slå mobilen din helt av og på igjen Prøv å laste inn oppsettet på nytt.

Hvis dette ikke virker kan du ta kontakt med oss på telefon 230 06100, chat eller Facebook.