Tips om mobil

Finn den beste reise-appen

De riktige mobilappene kan være med på å gjøre en reise både enklere og mer innholdsrik, og derfor har vi laget en liste over de reise-appene som vi liker aller best.

Publisert: 18. januar 2024

Reise-appen fra flyselskapet ditt

Når var det egentlig flyet gikk? Hvor lang er flyreisen, hvor mye bagasje kunne du ha med deg, hvilken terminal skal du bruke  - og hvor i alle dager er den e-posten med referansekoden som du skulle bruke til innsjekk? Hvis du laster ned appen fra flyselskapet ditt har du alt dette samlet på ett sted, og du trenger ikke å lete deg i hjel når du står i køen på flyplassen. Norwegian, SAS, British Airways, KLM - de fleste du kan bestille flybilletter hos har også en egen app. Last den ned, først som sist.

Google Maps

Google Maps er en uvurderlig kart-app når du er på tur. Den gir deg ikke bare den beste reiseruten, men den kan også gi deg tips til ting å se og gjøre i nærheten av der du er: trenger du et restauranttips, vil du finne en lokal bruktbutikk eller kanskje et museum? Google Maps hjelper deg. Siden du har et mobilabonnement med inkludert bruk i EU og EØS trenger du ikke å tenke på databruken din i disse områdene, men dersom du har behov for å begrense databruken din kan du laste ned det aktuelle kartet på telefonen din før avreise. På denne måten blir det mye lettere å finne frem når du er på fremmede steder.

Last ned: App Store / Google Play

TripAdvisor

Med Tripadvisor kan du planlegge hele reisen fra start til slutt. Du kan lete opp hoteller og flyreiser når du sitter hjemme og planlegger turen din, eller du kan få tips om restauranter og ting å gjøre etter at du har kommet frem. Oppdag og lagre favorittene dine for hvert reisemål, eller bla deg gjennom endeløse tips og anmeldelser for å finne den perfekte destinasjonen for nettopp deg. Du kan også legge igjen anmeldelser selv, hvis du føler du har noe på hjertet som bør deles med omverdenen.

Last ned: App Store / Google Play

XE Currency

En valutakalkulator er kjekt å ha når man reiser utenlands, og denne er svært god. Den inneholder valutaen du trenger uansett hvor du skal reise hen, du kan følge valtuautviklingen over tid, og du kan også legge en widget til på hjemskjermen din.

Last ned: App Store / Google Play

Google oversetter

Hvis du lurer på hva den tingen på menyen egentlig er, hvis du trenger å finne frem det ene ordet på fransk som du aldri husker, eller hvis du snubler over et veiskilt som du har problemer med å forstå: du trenger Google Translate. Denne appen er rett og slett genial når du trenger å forstå og gjøre deg forstått på tur. I tillegg til å oversette tekst kan du også ta bilde av tekst som du vil ha oversatt, eller ta opp tale for å oversette den til ditt eget språk.

Last ned: App Store / Google Play

CityMapper

Taxi er vel og bra, men noen ganger er det mye triveligere å navigere seg rundt på egen hånd ved hjelp av offentlig transport. Da er Citymapper den perfekte turkompisen. Den kan ikke hjelpe deg med absolutt alle byer, men alle de mest populære reisemålene ligger her. Du kan selv bestemme hvilken type transport du vil appen skal finne for deg, eller bare fortelle appen hvor du vil reise til og fra og la den foreslå beste tilgjengelige reiserute. Hvis du har registrert turen din inne i appen kan den også gi deg beskjed når du skal av på neste stopp eller hvis det er trafikkproblemer på linjen. Appen inneholder i tillegg metrokart og lignende.

Last ned: App Store / Google PlayMobilabonnement til familien? Sjekk våre mobilabonnement her