Data og dekning

Sjekk hvor mye mobildata du trenger

Dataforbruket er individuelt og avhenger av hvordan du bruker smarttelefonen når den ikke er koblet til Wi-Fi. Bruk vår sjekkliste og kalkulator til å sjekke hvor mye mobildata du trenger.

Publisert: 01. januar 0001


I dagens mobilmarked er de fleste tilleggstjenester – som fri tale, fri SMS, data rollover og EU-roaming – inkludert. Datamengden er vanligvis det som avgjør sluttsummen på mobilregningen. Derfor er mengden mobildata du trenger et av de viktigste spørsmålene når det kommer til valg av abonnement.

De fleste applikasjoner er avhengige av å være koblet til internett for å fungere optimalt. Brukeropplevelsen av for eksempel Google Maps reduseres betraktelig hvis du ikke har mulighet til å benytte deg av mobildata.

Her er en sjekkliste som hjelper deg å finne ut hvor mye mobildata du egentlig trenger:

1. Sjekk egen bruk

Det første du bør gjøre er å sjekke hva du bruker data på. Sjekk av databruk fungerer litt forskjellig på iPhone og Android.

På iPhonen går du inn på innstillinger og velger «Mobilnett». Her finner du en oversikt over hvilke apper du bruker mest. Du kan beregne hvor mye data du bruker ved å scrolle helt ned og trykke «Nullstill statistikk». Etter at du har nullstilt statistikken kan du følge med på bruken den neste måneden.

På Android er det litt enklere. Her går du inn på innstillinger og velger «Databruk». Du kan selv velge en passende periode og se både hvor mye data du har brukt og hvilke apper som bruker mest.


2. Estimer hvor mye tid du bruker på ulike apper hver dag

Gjør et estimat av ditt ukentlige dataforbruk med mobildata kalkulatoren vår, og finn ut hvor stor datamengde som er anbefalt.


3. Bestem deg for hvor mye data du ønsker

Noen bruker mobildata veldig sjelden, mens andre ikke klarer seg uten. Nordmenns databruk tidoblet seg fra 2011 til 2015. Mobilabonnement som ble solgt for bare 2-3 år siden passer ikke nødvendigvis dagens dataforbruk. Dersom du ofte kjøper ekstra datapakker kan det være på tide å sjekke hvilke nye tilbud som er på markedet.

4. Finn ut hvilket abonnement som passer best til deg

Med Fjordkraft sin datakalkulator kan du enkelt beregne hvilket abonnement som passer deg best. Du kan dra tiden du vil bruke de ulike funksjonene fram og tilbake. Når du har bestemt deg for den miksen som passer bruken din best kan det være lurt å sjekke Fjordkraft sine fordelspriser. Kanskje du kan få oppgradert datapakke til samme pris som abonnementet du har i dag?


På tide å bytte? Sjekk våre mobilabonnement her

 

Velg et billig mobilabonnement