Mobilpriser

Økt konkurranse gir lavere roaming-priser

Roaming, også kjent som gjesting på norsk, betyr at du bruker mobiltelefonen til å ringe, tekste eller surfe i utlandet. Økt konkurranse har ført til lavere roaming-priser i hele Europa.

Publisert: 09. mai 2017


EU har de siste ti årene kjempet for å redusere prisene for internasjonal roaming. Og kampen for økt konkurranse på tvers av landegrensene har gitt resultater. Bare siden 2012 har roaming blitt opptil 96 prosent billigere i Europa.


Sommeren 2017 innfører EU et enda strengere regelverk, også kjent som «Roam like at Home». Fra og med 15. juni kan ikke mobiloperatørene i EU lenger ta ekstra betalt for roaming i Europa.


Det er fortsatt usikkert når regelverket blir gjeldende i Norge, men flere mobilleverandører har allerede valgt å inkludere EU-roaming i sine abonnementer.


Som Fjordkraft-kunde får du norske priser når du bruker mobilen i EU og EØS-land. I praksis betyr det at mobildata, ringeminutter og tekstmeldinger blir trukket fra kvoten du har inkludert i abonnementet ditt.


De nye reglene gjelder også for samtaler og tekstmeldinger mellom alle EU- og EØS land. Og fra EU- og EØS-land til Norge.


Men merk at regelendringen kun gjelder roaming når du er på midlertidig reise i EU og EØS-land. Du må fortsatt betale ekstra for å ringe fra Norge til utlandet.

 

Alle våre abonnement inkluderer bruk i EU/EØS. Sjekk oversikten her