Tips om mobil

Hvilket mobilabonnement skal du velge?

Det er ikke alltid enkelt å bestemme seg for riktig mobilabonnement. Her er en rask liste over ting du bør sjekke før du velger.

Publisert: 19. januar 2024


Stabil dekning og høy fart gir gode brukeropplevelser. Dekningen avhenger av hvilket nettverk mobiloperatøren din bruker og hvor godt nettverket er bygget ut rundt deg. Pass på at du velger det nettet som er best utbygget der du bor og ferdes mest.

Farten på databruken avhenger som oftest av dekningen din, og om telefonen din er koblet til 4G- eller 5G-nettet. Mobiloperatørene kan styre hastigheten din, og i dag får du fri fart inkludert i de fleste mobilabonnementer. Men husk: Selv om du har fri fart inkludert avhenger farten av lokale forhold. Er det mange andre i nærheten av deg som bruker mobilnettet, kan kapasiteten sprenges og hastigheten reduseres. Det er grunnen til at det ofte kan være vanskelig å få sendt snapper når du er på en stor konsert!

 

Mengde mobildata

Alle våre mobilabonnementer inkluderer fri bruk av ringeminutter og SMS. Det som avgjør sluttsummen på mobilregningen er derfor vanligvis hvor mye data som er inkludert i abonnementet ditt. Databruken er individuell. Det er derfor lurt å finne ut hvor mye data du trenger før du bestemmer deg for hvilket abonnement du skal velge.

Tilleggstjenester

Flere av mobiloperatørene tilbyr tilleggstjenester som nettsikkerhet og skylagring. Det er lurt å sjekke om du må betale ekstra for disse tilleggstjenestene, eller om de er inkludert i abonnementet.

Hvis du ønsker å bruke nettbrettet ditt uten å ha tilgang til WiFi, bør du også sjekke mulighetene for å bestille et data-SIM.

Sammenlikne priser

Når du har bestemt deg for hva du trenger av dekning, fart, data og hastighet kan du begynne å sammenligne priser. Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet, som driver det statlige tilsynet med tilbydere av post- og teletjenester, har godkjent fire prissammenligningstjenester. Disse finner du på nkom.no.