Mobilpriser

Hva er SMS innholdstjenester?

Har du fått en faktura der ett av beløpene gjelder for “SMS innholdstjenester”, eller “kjøp av varer og tjenester”, og lurer på hva dette er for noe? Det høres kanskje komplisert ut, men er egentlig veldig enkelt.

Publisert: 13. januar 2021

Kort fortalt er SMS innholdstjenester alle tjenester som betales via mobilregningen som ikke er en del av mobilabonnementet ditt. Det kan være:

  • Parkering
  • Bussbilletter
  • Deltagelse i en konkurranse
  • Nummersøk
  • Gaver til en veldedig organisasjon
  • Kjøp i automater
  • Kjøp av apper

Slik kan du se hva du er fakturert for

Heldigvis er det ganske lett for deg å finne ut av hva du har blitt fakturert for. Slike tjenester blir fakturert gjennom en tjeneste som heter Strex, og du finner en full oversikt over hva du har blitt belastet for på strex.no/minside. Her finner du også kontaktinformasjonen til hver enkelt tjenesteleverandør, i tilfelle du ser beløp som du trenger mer informasjon om. Da kan du kontakte tjenesteleverandøren og spørre dem om alt du lurer på. 

 

NB: Noen innholdstjenester fungerer som abonnement, så husk å sjekke om dette er tilfelle hvis du har blitt fakturert for en tjeneste som du ikke vet hva er. Slik sperrer du abonnementet ditt for innholdstjenester

Hvis du ikke ønsker å kunne faktureres for denne typen tjenester kan du legge inn begrensninger på mobilabonnementet ditt. Da er det viktig å huske at du også sperrer for å kunne betale nyttige ting som parkering og bussbilletter over mobilregningen, så pass på at du har alternative løsninger på plass hvis dette er tjenester som du benytter deg av. Du kan enkelt legge tjenesten “Sperr innholdstjenester” til på mobilabonnementet ditt inne på Min side mobil, og dette er helt gratis. 

Mobilabonnement til deg selv eller familien? Sjekk våre mobilabonnement her

 

Kilde

Nkom.no