Tips om mobil

Gode tur-apper til ferien

Vintertid er turtid, og ved hjelp av moderne teknologi kan turen bli både bedre og tryggere enn den ville vært uten. Vi har spurt våre kolleger om deres favoritt-apper for tur og friluftsliv, og her er svarene vi fikk.

Publisert: 16. mars 2018

Yr, Storm eller VG Pent.no

Fordi man alltid må sjekke været når man skal på tur. De fleste har sin favoritt vær-app som de sverger til, så her skal vi ikke legge noen føringer. Så lenge du sjekker vær og forhold før du legger ut på tur er vi mer enn fornøyde. Du kan til og med sjekke timevarselet for å planlegge når på dagen turen vil bli finest.

 

Last ned Yr på App Store / Google Play

Last ned Storm på App Store / Google Play

Last ned VG Pent.no på App Store / Google Play

 

 

Ut.no turguide

I denne appen finner du over 1000 fotturer, sykkelturer og skiturer i Norge. Du kan søke blant 900 000 steder og få kart, beskrivelser og bilder av turer og hytter i nærheten. Turkartet viser alle Turistforeningens T-merkede stier og kvistede løyper. Her skal det godt gjøres å ikke finne en tur som passer, uansett dagsform.

 

Last ned Ut.no turguide på App Store / Google Play

 

 

Varsom

Varsom er NVEs app for varsling av snøskredfare, flomfare og jordskredfare i Norge. Perfekt for deg som skal ut og gå på ski i fjellet. Tjenesten leveres av NVE, i samarbeid med Meteorologisk institutt, Statens vegvesenet og Jernbaneverket. Du kan til og med motta pushvarslinger når varslingsnivået endres i ditt område.

 

Last ned Varsom på App Store / Google Play

 

 

Skisporet

Skisporet er som navnet antyder en spesial-app for deg som skal ut og gå på ski. Her får du en alltid oppdatert preppestatus og værmelding for mer enn 450 langrennssteder i Norge. Preppestatusen oppdateres forløpende via datanettverk og GPS-posisjoner fra totalt 800 løypemaskiner. Her skal det godt gjøres å få en mislykket skitur.

 

Last ned Skisporet på App Store / Google Play

 

 

Outtt

Denne appen inneholder mer enn 1000 stier, aktiviteter og turer over hele Norge. Her finner du alt fra verdensberømte severdigheter til skjulte perler, sammen med mange lokale tips, triks og råd. Du finner turkart, kan selvfølgelig følge posisjonen din mens du beveger deg, og kan lagre reisene dine med et spor, avstand, bilder og notater.

 

Last ned Outtt på App Store / Google Play

 

 

Hjelp 113

Hvis uhellet først er ute må man få hjelp, og selv om man har mobildekning er det ikke alltid så lett å forklare for nødsentralene hvor man befinner seg. Når du bruker Hjelp 113 får nødsentralen automatisk vite hvor du er, siden GPS-posisjonen din sendes til nødsentralen allerede under samtalen. Det kan spare livsviktig tid hvis en ulykke eller plutselig sykdom rammer deg eller noen nær deg. Dermed kan ambulanse eller luftambulanse raskt sendes til riktig sted. Denne burde vi alle ha installert på telefonen før vi legger ut på langtur.

 

Last ned Hjelp 113 på App Store / Google PlayNorgeskart

Norgeskart-appen for tilbyr ifølge utvikleren det mest detaljerte kartet av Norge, og passer for både turgåere og byvandrere. Kartene er levert av Kartverket, og du kan laste ned områder for bruk uten nett om du er usikker på dekningen der du skal. Du finner detaljerte løyper for turer til fots og på sykkel, og kan til og med finne sjøkart!

 

Last ned VG Pent.no på App Store / Google Play

 

Mobilabonnement til familien? Sjekk våre mobilabonnement her