Mobilpriser

Fem mobilfeller du må unngå i ferien

Vi har en relativ bekymringsfri feriehverdag med EU/EØS-roaming inkludert i mobilabonnementet. Det betyr dog ikke at man kan kaste alle mobilhemninger over bord.

Publisert: 21. januar 2024

Her er fem punkter som er verdt å merke seg for å unngå ubehagelige overraskelser på fakturaen.

1. Inkludert betyr ikke gratis

Inkludert roaming i EU/EØS betyr ikke gratis mobilbruk i EU/EØS, men at du bruker av abonnementskvoten din på samme måte som du gjør hjemme i Norge. Bruker du mer risikerer du å betale for overforbruk, eller at hastigheten strupes.

2. Fri data-roaming gjelder ikke på danskebåten

Dekningen på ferger og andre skip leveres gjennom satellitt, og ikke av vanlige mobiloperatører. Det gjør samtaler, meldinger og databruk langt dyrere enn det vi er vant til med fast grunn under føttene. Vil du snappe cruise-opplevelsen før båten legger til kai, anbefaler vi at du kobler deg på båtens wifi.

Hvis du likevel bestemmer deg for å bruke mobildata på skip, fly eller offshore bør du sjekke prisene i vår oversikt over mobilpriser.

3. Det finnes «hull» i Europa-kartet

Det er ikke alle europeiske land som er med i EØS-samarbeidet, slik som for eksempel Monaco.

 

Les mer: Disse ferielandene må du være oppmerksom på

 

4. Ringer du fra Norge til utlandet gjelder egne priser

Roaming vil si å gjeste et annet nett. Så lenge du er i Norge vil du være tilkoblet nettet til din mobilleverandør. Derfor gjelder det egne priser når du ringer fra Norge til utlandet, mens det er inkludert å ringe fra Spania til Frankrike, eller fra Spania og hjem til mor.

 

5. Tyrkia er ikke et EU-land

Tyrkia er en populær feriedestinasjon for nordmenn, men mange glemmer at Tyrkia ikke er en del av EU. Dermed gjelder egne priser for telefon- og datatrafikk. Hvis du er på reise i Tyrkia (eller et annet land som ikke er medlem av EU/EØS) bør du kjøpe en datapakke for utlandsbruk. Datapakkene kjøper du på Min Side, og de har en gyldighet på 30 dager fra bestilling. På Min Side finner du også en løpende oversikt over hvor mye data du har igjen i datapakken din.

 

God ferie!


Alle våre abonnement inkluderer bruk i EU/EØS. Sjekk oversikten her