Mobilpriser

Disse ferielandene må du være oppmerksom på

De aller fleste har nå fått med seg at mobilbruk i EU og EØS er inkludert i norske mobilabonnement, og at man derfor kan ringe, sende meldinger og surfe helt bekymringsløst. Men visste du at det finnes en håndfull land som mange tror er en del av EU som faller utenfor denne ordningen?

Publisert: 12. april 2018

Monaco

Monaco ligger ikke i EU, selv om det er omgitt av EU-landet Frankrike. Ofte bor man for eksempel i Nice, der man har mobilbruk inkludert i abonnementet sitt, og reiser inn i Monaco der mobilbruken koster ganske mye penger. I Monaco kan det med andre ord være lurt å bruke mest mulig WiFi, og holde ringing og SMS til et minimum. Monaco ligger i det vi kaller sone 2 i prisoversikten vår.

 

Sveits

Enda et land som det er lett å i farten tenke at er medlem av EU, eller i hvert fall EØS - de er jo med i Melodi Grand Prix og allting - men slik er det altså ikke. Derfor må du betale ekstra for ringing, SMS, MMS og surfing via mobilnettet når reiser hit. Sveits ligger i sone 2 i prisoversikten vår.

 

Tyrkia

Ikke bare er ikke Tyrkia medlem av EU, det ligger også i en prissone med ganske høye priser. Ganske uvant for et så populært ferieland, men sånn er det altså. Om du skal feriere i Tyrkia bør du gjøre deg kjent med hvilke mobilpriser det er som gjelder, og kanskje ta noen forhåndsregler så ikke mobilregningen din blir altfor høy. Tyrkia ligger i sone 3 i prisoversikten vår.

 

Andorra

Fyrstedømmet Andorra ligger midt mellom Spania og Frankrike, og det er da naturlig å tenke at også dette er et EU-land, men den gang ei. Andorra ligger i sone 3 i prisoversikten vår.

 

San Marino

San Marino ligger fullstendig omsluttet av Italia. Det er derfor lett å komme i skade for å tro at EU-priser gjelder også her, men den gang ei. Her er særlig mobilsurfing ganske kostbart, så pass på! San Marino ligger i sone 4 i prisoversikten vår.

 

Færøyene

Færøyene er en del av kongeriket Danmark, så da burde de vel ha EU-priser de også? Dessverre. Skal du reise til vakre Færøyene bør du være oppmerksom på at mobilbruk ikke er inkludert. Ta bilder av de unike naturopplevelsene, men vent med å laste opp bildene til Facebook og Instagram til du er tilbake på WiFi på hotellet ditt. Færøyene ligger i sone 2 i prisoversikten vår.

 

Kypros

Kypros har en gresk del og en tyrkisk del. På den greske delen av øyen gjelder EU/EØS-priser, mens på den tyrkiske delen gjelder samme priser som i Tyrkia. Vær også oppmerksom på dette dersom du oppholder deg i nærheten av den tyrkiske delen av øyen - det kan hende mobilen din slår over på et Tyrkisk nett, og at du dermed også blir belastet for tyrkiske priser. Tyrkia ligger i sone 3 i prisoversikten vår.Alle våre utlandspriser finner du en enkel oversikt over på denne siden.

 

Utenfor EU/EØS kan du kjøpe disse datapakkene

  • Datapakke Utland Sone 2 - 400 MB for 99,- eller 1 GB for 129,-.

  • Datapakke Utland Sone 3 - 200 MB for 99,- eller 500 MB for 199,-

Det finnes dessverre ikke datapakker for Sone 4. 

 

 

Les også: Disse appene bruker mer data enn du tror