Tips om mobil

Enda enklere identifisering med BankID-appen

I september 2022 startet utfasingen av BankID på Mobil, fordi det nå har kommet en ny BankID-app som gir deg en raskere og tryggere identifisering.

Publisert: 20. desember 2022

Kodebrikke på mobil

BankID-appen fungerer som en digital kodebrikke, og erstatter med det den fysiske kodebrikken. Med mobilen i lomma har du alltid BankID tilgjengelig, og kan raskt og enkelt gjennomføre digital innlogging og signering. Med andre ord trenger du ikke bekymre deg for at du har glemt kodebrikken hjemme, eller at du må reise deg fra sofaen for å finne den frem når du trenger den.

 

Så enkelt er det å bruke appen:

1. Velg BankID, ikke BankID på mobil
2. Velg BankID-app som metode
3. Godkjenn varsel på mobilen (husk å aktivere varsler når du installerer appen)
4. Skriv ditt personlige BankID-passord

 

Aktiver BankID-appen

Er du klar for å gjøre hverdagen din enda enklere? Følg stegene under for å komme i gang med BankID-appen:

 

1. Last ned BankID-app
Aller først må du laste ned appen. Den kan lastes ned for både iOS og Android, men sørg for at du har iOS 11/Android 6 eller nyere.
2. Aktiver appen med BankID
Fyll inn ditt fødselsnummer og logg inn med BankID. Til dette kan du benytte både BankID på mobil og kodebrikke, eventuelt få tilsendt en engangskode.
3. Koble sammen app og BankID
Vent mens appen kobles sammen med din BankID.
4. Tillat varslinger
Ved å tillate varslinger legger du til rette for rask identifisering og signering hver gang du skal godkjenne en forespørsel.
5. Aktivering fullført
Vips er aktiveringen fullført, og du kan bruke BankID uten kodebrikke. Du må gjerne teste appen etter den er aktivert, for å sikre at den fungerer som den skal.

 

Økt sikkerhet med app som kodebrikke

Autentisering og signering blir enkelt med BankID-appen, og løsningen gir også økt sikkerhet mot svindel. Å bruke en app som kodebrikke er enda mer trygt enn å bruke den fysiske kodebrikken, fordi alle varsler som mottas må godkjennes, og dette må gjøres med en personlig kode. Appen er i tillegg helt gratis å bruke.

BankID-appen er imidlertid i en startfase, så ikke kast den fysiske kodebrikken enda – du kan nemlig få bruk for den, for eksempel til å aktivere appen. Og selv om du får kodebrikken på mobilen, er ikke løsningen helt den samme som BankID på mobil.

 

Ofte stilte spørsmål om BankID-appen

Er det trygt å bruke app som kodebrikke?
Innlogging med BankID via app er ikke bare enklere, det er også tryggere enn å benytte en fysisk kodebrikke. BankID med app er nemlig beskyttet med en kode, og du må alltid godkjenne varslene du får.

 

Hvilke banker tilbyr bruk av app som kodebrikke?
Over halvparten av Norges banker tilbyr bruk av BankID-appen, og stadig flere banker er på vei! Se oversikt over bankene som tilbyr appen for å finne ut om løsningen støttes i din bank. Nordea (Nordea ID), Sparebank1 (engangskode-appen) og Danske Bank (Danske Bank Mobil ID) har egne løsninger for å bruke BankID-app.

 

Hva koster det å bruke BankID uten kodebrikke?
Å bruke BankID-appen er helt gratis.

 

Artikkel oppdatert 06.01.2023