PUK-kode

PUK-kode

Spør telefonen etter PUK-koden din? Da er sjansen stor for at du har trykket feil PIN-kode for mange ganger. Men slapp av – her finner du det du måtte lure på om PUK-kode og oversikt over hvordan du får telefonen til å fungere igjen.

Hva er PUK-kode?

PUK står for Personal Unblocking Key. Det er en kode som består av åtte siffer og er knyttet til SIM-kortet ditt. Den fungerer som en ekstra sikkerhet dersom du skulle være så uheldig at du glemmer PIN-koden din eller trykker feil for mange ganger.


Har du glemt PIN-koden din? 

Det er fort gjort å glemme PIN-koden – i alle fall om det går det lang tid mellom hver gang du slår av og på mobilen din. Selvsagt er det kjedelig at SIM-kortet låses, men heldigvis er det fort gjort å få det på igjen.


Alt du trenger å gjøre, er å taste inn PUK-koden din. Du finner den enkelt på Min Side. Der får du også full oversikt over mobilabonnementet ditt. Du har åtte forsøk på å skrive inn riktig PUK-kode. Hvis du taster feil flere ganger, må du bestille nytt SIM-kort.

Du finner også PUK-koden på baksiden av plastkortet SIM-kortet var festet til da du fikk det.


Endre PIN-kode

Når du har fått SIM-kortet til å fungere igjen kan det være lurt å sette en ny PIN-kode som du er helt sikker på at du husker. Du blir automatisk bedt om å lage en ny PIN-kode etter du har tastet inn PUK-koden.


Du kan når som helst endre PIN-koden din. Det kan du gjøre på følgende to måter:
1) Gå til innstillingene på telefonen
2) Tast: **04*PIN-koden som står i brevet*ny PIN-kode*ny PIN-kode#.