Hva bruker mest mobildata?

Det er stor forskjell på hvor lenge en gigabyte varer

Pleier du å se video, høre på musikk, surfe på nettet og sjekke sosiale medier på mobilen? Hva du bruker mest tid på når du er på farten, har mye å si for hvor fort du bruker opp mobildata.

Video

En liten videosnutt her og der bruker ikke så mye data. Men ser du lenge på film uten å være tilkoblet trådløst nett, kan du faktisk bruke opp 1GB data allerede i løpet av en time. Her vil det være forskjell på hvilken strømmetjeneste du bruker og hvor høy kvalitet du velger, men du kan ikke se film i timesvis uten at det går unna en del mobildata.

Derfor har det etter hvert blitt vanlig å kunne laste ned filmer og serier på trådløst nett og se dem senere. Gjør du det slipper du å bruke mobildata når du for eksempel vil se film i ferien.

 

Musikk

Også musikktjenester gir deg mulighet til å laste ned når du er hjemme, så du kan ta med deg favorittlåtene dine hvor du vil uten å bruke mobildata.


Velger du likevel å streame musikk når du er på farten, vil ikke forbruket av data være like høyt som med film. Med normal kvalitet kan du faktisk lytte til musikk i over 10 timer før du har brukt opp 1GB.


Surfing og sosiale medier

Hvis du bare leser igjennom nettaviser og sosiale medier uten å benytte deg mye av video, vil databruken være betydelig mindre. Surfer  du da en time om dagen, kan du fortsette med dette i flere uker før 1GB er brukt opp.