Full fart og 5G hos Fjordkraft Mobil

Alle som er kunde hos Fjordkraft Mobil har lynrask mobildekning. Nå har de aller fleste også 5G dekning, som er det raskeste og mest solide mobilnettet.

Hva er 5G? 

5G er, kort fortalt, 5. generasjons mobilnettverk – eller en helt ny type mobildekning, om du vil. Det brukes utelukkende til overføring av data, og vil gjøre at surfehastigheten din, nedlasting av filer og lignende via mobilen din kan gå opptil 10 ganger raskere enn på 4G. Dette betyr for eksempel at du vil oppleve færre avbrytelser når du ser video og bedre bildekvalitet. Hvis du er på bilturer og bruker kart-app på mobilen vil navigasjonen bli mer nøyaktig, siden posisjonen din oppdateres raskere. Faktisk gjør 5G at internett via mobilnettet kan levere den samme brukeropplevelsen som du har med bredbåndet ditt hjemme.

 

5G hos Fjordkraft Mobil

Alle kunder hos Fjordkraft Mobil benytter seg av Telia sitt nettverk, og har akkurat den samme dekningen og farten i nettet som Telia-kunder. Det betyr at våre kunder har 5G i alle de områdene der Telia har bygget ut sitt 5G-nettverk. Alle våre abonnement har full fart i nettet, altså trenger du ikke betale ekstra for å få full hastighet hos oss. Du trenger heller ikke å endre mobilabonnement for å få 5G, da alle våre mobilabonnement automatisk fungerer med 5G-dekning. 

 

Hvordan vet jeg om jeg har 5G?

For å kunne surfe på 5G-nettet må to ting være på plass.

  1. Du må ha en mobiltelefon som støtter 5G
  2. Du må befinne deg på et sted med 5G-dekning. Dette kan du se på Telias dekningskart. 

 

Hvis du er usikker på om mobilen din støtter 5G kan du søke opp “5G-kompatible mobiltelefoner” på Google, eller søke på navnet til telefonen din + 5G, f.eks. “iPhone 11 5G”. Per dags dato gjelder det de aller nyeste toppmodellene fra blant annet Apple, Samsung, Huawei og Sony, men flere kommer stadig.