Smarte løsninger for elbil-lading i borettslag og sameier

Fra 1. januar 2021 kom det nye regler om elbil-lading i borettslag og sameier. Disse stadfester at beboere i borettslag og sameier som har rett til å parkere på eiendommen også har laderett. Som styremedlem er du dermed forpliktet til å finne gode løsninger for beboerne. Her har vi samlet informasjon om hva vi kan tilby dere, og noen nyttige tips om elbil-lading i borettslag og sameier.

Eie eller leie?

Før dere velger leverandør, bør dere ta stilling til om dere ønsker å eie anlegget selv, eller tilby lading som en leie-tjeneste til beboerne.  

Med en leieløsning installerer leverandøren anlegget, og beboerne betaler en fast månedlig leiekostnad i tillegg til ladekostnad. Leverandøren eier anlegget og bestemmer ladeprisen, og dere er bundet til leverandøren for en lengre tidsperiode. Fordelen er at både dere og brukeren slipper investeringskostnader knyttet til selve ladeanlegget. Dere kan imidlertid få kostnader knyttet til tilrettelegging, for eksempel oppgradering av elektrisk anlegg og infrastruktur.

En eieløsning krever investeringsmidler, men da eier dere til gjengjeld anlegget selv. Dere står fritt til å bestemme pris og strømleverandør, og beboer kan som regel velge den ladeboksen de ønsker. Mange kommuner gir også tilskudd til borettslag og sameier som kjøper ladeanlegg.

Selv om investeringskostnaden er høyere med en eieløsning, blir månedskostnaden lavere, og over tid vil som regel dette bli en billigere løsning. Vi anbefaler derfor en modell der dere eier anlegget selv.

Bryggeriet valgte Ladesmart

Da Bryggeriet 1-6 på Hamar skulle velge, var Fjordkraft sin Ladesmart-løsning et enkelt valg!

Les mer her

Ladesmart - et smart valg

Med Ladesmart får dere et komplett og fremtidsrettet ladeanlegg for elbiler. Vi tilbyr både installasjon og drift av nye ladeanlegg, og administrasjonsløsningen Smart kontroll, som sørger for kostnadsfordeling mellom brukerne, fakturering og lastbalansering slik at dere unngår de høyeste effekttoppene. Smart kontroll kan benyttes på både nye og eksisterende ladeanlegg.

Brukeren styrer ladingen med en app, og vi gir dere god oppfølging både i installasjonsfasen og etterpå.  

Ladesmart gir deg Smart kontroll

Med Ladesmart får du tilgang til administrasjonssystemet Smart kontroll, som håndterer alt av kostnadsfordeling og fakturering til beboerne for deg. Smart kontroll kan kobles til både nye og eksisterende ladeanlegg, og har ingen faste kostnader for dere.

 

Les mer om Smart kontroll

Komplett anlegg for elbil-lading

Ønsker dere å bygge et ladeanlegg? Da er Ladesmart løsningen for dere! Vi samarbeider med elektrikere over hele landet, og du kan føle deg trygg på at vi hjelper dere gjennom hele prosessen, både med søknader, informasjon til beboere og installasjon og drift av deres nye ladeanlegg. Vi tilbyr blant annet:

  • Ett kontaktpunkt i hele verdikjeden
  • Moderne ladeanlegg med lastbalansering.
  • Kommunikasjonspakke med informasjon til boligselskap og beboere i etableringsperioden.
  • Fritt valg av ladeboks og mulighet til delbetaling 
  • Beboere styrer lading via app og brikke

 

Kontakt oss 

Økonomi

 

Økonomi er ofte et hinder for utbygging av ladeløsninger i borettslag og sameier, siden de som ikke har behov, heller ikke ønsker kostnaden.

Ladesmart er skalerbart. Alle betaler for infrastrukturen, men kun de som har behov betaler for ladere og lading. Dermed blir det enklere å få flertall for utbygging på generalforsamlingen.

Prisen for lading bestemmer dere selv - her kommer vi gjerne med råd!

 

Brukerveiledning

Trenger du hjelp til elbilladingen? Brukerveiledningen hjelper deg steg for steg. Du kan se vår ofte stilte spørsmål-seksjon under eller kontakte vår døgnåpne hjelpetelefon på tlf 23 00 61 09 dersom du trenger hjelp.

 

Åpne brukerveiledningen

Ønsker du lading i ditt borettslag eller sameie?

Bor du i et borettslag eller sameie og ønsker elbil-lading? Gi oss et tips, så kontakter vi styret og forteller om Ladesmart fra Fjordkraft!

 

Tips oss

Ønsker du mer informasjon?

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om elbil-lading i ditt borettslag eller sameie

 

Klikk her for kontaktskjema