Vi søker pilotkunder for et nytt prosjekt


Nå har du muligheten til å være med i utviklingen av fremtidens økosystem for energi. Sammen med ECO STOR vil Fjordkraft tilby fysiske batterier for lagring av strøm.

Batteriene henter vi fra kondemnerte elbiler, og gir de nytt liv som stasjonære enheter i bygg, gjerne i kombinasjon med lokale energiproduksjon fra solceller eller andre kilder.  

Nytt liv til batterier som tidligere har vært brukt i elbiler

Selv om batteriene er pensjonert fra sin første jobb, har de fortsatt stor verdi og lang restlevetid. De kan fint brukes til andre formål, som for eksempel lokal energilagring.

Energien som lagres i batteriet kan du blant annet bruke til å kutte effekttopper for å redusere nettleien (såkalt peak shaving), og aktiv kostnadsstyring ved å fylle batteriet når prisen er lav – og bruke når prisen er høy. På sikt vil det også bli mulig å selge energi og effekten fra batteriet tilbake til strømnettet, og dermed tjene penger gjennom aktiv trading.

En minimal klimabelastning

Siden batteriene er i sin andre livssyklus er miljøbelastningen fra produksjonen av batteriet er allerede dekket inn, og karbonfotavtrykket er derfor begrenset til transport og avhending av batteriet. Dermed blir klimautslippet tilnærmet lik null.

Vi ser etter bedrifter som

  • har over 1GWh i årlig strømforbruk
  • eier og driver eget næringsbygg

Interessert? Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Meld din interesse for prosjektet

  
  

Verdt å vite om prosjektet