Strømmarkedet

Rekordhøye strømpriser – dette bør du gjøre nå

Høsten og vinteren 2021 opplever vi rekordhøye strømpriser og store svingninger gjennom dagen. Hva bør dere gjøre nå? Her er seks smarte tips som hjelper bedriften din å spare strøm!

Publisert: 07. desember 2021

I perioder med høye priser og store svingninger slik vi opplever nå, er det viktig med et bevisst forhold til forbruk og forbruksmønster for å holde energikostnadene så lave som mulig.

Vi har derfor satt sammen seks smarte strømsparetips. Noen vil gi umiddelbare effekt, mens andre er mer langsiktige.

 

Seks smarte strømsparetips til bedrifter:

1. Bruk Min Bedrift aktivt

2. Redusèr effekttoppene for lavere nettleie

3. Installer et energiovervåkingssystem

4. Senk innetemperaturen

5. Styr forbruket etter prissvingningene

6. Ikke vent med sol

 

1. Bruk Min Bedrift aktivt

Som kunde i Fjordkraft har dere tilgang til Min Bedrift. Økt innsikt i forbruk og forbruksmønster er viktig for å øke fokuset på strømsparing. I Min Bedrift finner dere mange interessante analyser og rapporter som kan hjelpe dere til en mer effektiv strømhverdag, blant annet effektanalyse, forbruksrapporter og fakturaoversikt. 

Les mer om Min Bedrift

 

2. Reduser effekttoppene

Du har sikkert lest om endringer i nettleien for privatkunder fra neste år. Bedriftskunder har effektstyring av nettleie allerede, ved at nettleien beregnes på bakgrunn av høyeste timeverdi i en måned. Med effektanalysen i Min Bedrift finner dere de timene hvor dere bruker mest strøm. Da kan dere iverksette tiltak for å kutte disse, og dermed spare mye på nettleie.

 effektanalyseskjema

 

3. Installer et energiovervåkingssystem

Et mer langsiktig tiltak er å installere et godt energiovervåkningssystem. Med en halvtimes innsats per uke kan dere spare ca 10 % av energikostnadene. Med vårt EOS system får du alle ønskelige data, oversiktlig presentert.  

Les mer om måling av bygg

 

4. Senk innetemperaturen

Oppvarming krever mye energi, og ved å senke innetemperaturen med en grad eller to er det penger å spare. 

 

5. Styr forbruket etter prissvingningene

I tillegg til høye strømpriser er det også store svingninger mellom dager og intradag. Hvis det blir ekstreme priser enkelte dager, er det smart å legge oppgaver som krever mye strøm til andre tider, hvis mulig. Abonner gjerne på vår ukentlige markedsrapport for å få mer innsikt i forventet prisutvikling.

Meld deg på vår markedsrapport 

 

6. Ikke vent med sol

Vurderer dere solceller? Da er dere ikke alene. Vi opplever stor pågang fra bedrifter som ønsker solceller på taket, så dersom dette er interessant for dere anbefaler vi at dere tar kontakt så snart som mulig før leveringskøen vokser enda mer.

Finn ut mer om solceller