Energirådgivning

Bli Ladesmart med Fjordkraft

Mer enn halvparten av nye biler som selges i Norge er EL-biler, og nå kan beboerne kreve at boligselskapet legger til rette for dette. Med Ladesmart fra Fjordkraft får ditt boligselskap et moderne og skalerbart ladeanlegg og mange fordeler.

Publisert: 01. mars 2021

54% av alle nye biler i 2020 var elbiler. I henhold til lovendringer i borettslagslovens paragraf 5-11 a og eierseksjonslovens paragraf 25 a, har beboerne nå rett til å få satt opp lader for elbil eller ladbar hybridbil. Som styremedlem må du derfor forberede seg på at slike spørsmål kan komme. Mest sannsynlig vil flere av beboerne være interessert i elbil-lading, og det er lurt å utforske muligheten for et felles anlegg.

 

Skalerbar løsning

Ladesmart er en skalerbar løsning beregnet for små og store boligselskap som ønsker å eie ladeanlegget selv. Boligselskapet eier infrastrukturen, mens den enkelte beboer kjøper og eier ladeboksen. Løsningen er skalerbar, ved at kun de som har behov betaler for ladeboks og lading. Dersom beboeren skifter til elbil i fremtiden, kan hun bestille laderen når den nye bilen er på plass. Dermed blir terskelen for å få aksept fra beboerne lavere. 

 

Les mer om Ladesmart her 

 

Derfor bør dere eie

Det finnes løsninger i markedet enten dere ønsker å eie eller leie anlegget.

Med en eieløsning slik som Ladesmart, eier dere deres egen infrastruktur, og slipper bekymringer for faste kostnader og bindingstid. Dere eier deres egen pris, og bestemmer selv hva beboerne skal betale for ladingen.

 

Få en gratis og uforpliktende befaring

 

Som beboer får du større fleksibilitet ved at du betaler for faktisk forbruk istedenfor et fast månedsbeløp. Da slipper du å betale for ladetid du ikke bruker, for eksempel når du er på ferie. I et boligselskap der folk blir boende i lengre tid, vil som regel en eieløsning bli en rimeligere løsning for beboerne. Parkeringsplass med elbil-lading er dessuten et godt og verdiøkende argument dersom boligen skal selges nå, og innen kort tid vil det være en forventning at lading er tilgjengelig.

 

Enkelt for styret

Styret vil få en ferdig kommunikasjonspakke med informasjonsskriv og tekster for nettsider og sosiale medier. Bestilling av lader og ladeutstyr gjøres på en egen side på Fjordkrafts markedsplass, og ladingen styrer beboeren selv i en egen app. Fremgangsmåte for bestilling og app står godt forklart i kommunikasjonsmateriellet.

Med Ladesmart får dere en komplett betalingsadministrasjon med rettferdig og fordeling og fakturering direkte til beboer. Det eneste dere trenger å gjøre er å bestemme hva ladingen skal koste. Resten håndterer Fjordkraft.

 

Ladesmart – et smart valg!