Energirådgivning

Slik unngår bedriften din dyr byggestrøm

Entreprenører og utbyggere bruker mye tid på å administrere strømregningene for sine boligprosjekter. Men det finnes løsninger som gjør prosessen enklere.

Publisert: 01. august 2018

Byggeprosjekter starter ofte opp med et provisorisk anleggsskap, men så snart sikringsskap installeres i boligene starter skjemaveldet. Det er ikke uvanlig at hver leilighet genererer åtte fakturaer før kjøper overtar.


Et prosjekt med 90 leiligheter vil dermed motta 720 strømfakturaer som må behandlers og betales hver for seg. Håndteringskostnadene med en faktura er omkring 300 kroner, så dette blir raskt store summer. Nettselskapenes pliktleverte byggestrøm er dessuten langt dyrere enn vanlig spotpris.


— Vi i Fjordkraft har en enklere og billigere løsning, forklarer Elisabeth Kvant, entreprenøransvarlig i Fjordkraft.

 

Alle dokumenter for byggeprosjekt samlet på én faktura

At byggestrøm er dyrt, er vel kjent i bransjen. Merarbeidet med å håndtere store porteføljer av strømavtaler har likevel gjort at utbyggere kvier seg for å gjøre noe med det. Dessuten er det mange som ikke vet at de kan kjøpe strøm til vanlig pris i byggeperioden. Fjordkraft har utarbeidet en enkel tjeneste som sparer utbygger for både tid og penger.


— Alle skjema som kommer når målerne i hver leilighet monteres, sendes til oss. Vi endrer strømabonnementet fra byggestrøm til spotpris. Alle fakturaene for et prosjekt kommer til oss og vi samler dem. Dette gjelder også nettleie, som vi de fleste steder i landet nå kan få med på samme faktura. Så i stedet for fakturaer per leilighet hver måned, får de nå én samlefaktura, forklarer Kvant.

Enklere overlevering når leilighet er ferdigbygget

Når boligkjøper skal overta leiligheten sin har Fjordkraft allerede all informasjon om målernummer og adresse.

— Utbygger sender bare inn liste over hvem som skal overta hvilken leilighet til hvilket tidspunkt. Vi ordner flyttingen umiddelbart, og måleren overføres til kjøper. Utbygger fortsetter å motta samlefaktura til alle leilighetene er overført, forklarer Kvant videre.


Fjordkraft legger inn en god strømavtale helt uten bindingstid. Boligkjøper unngår dermed dyr leveringsplikt-strøm. Om ønskelig kan kunden bytte strømleverandør umiddelbart.

Spotpris på strøm i byggeperioden

Når det ikke velges en strømleverandør, har nettselskapet en leveringsplikt. Denne strømprisen er høyere enn vanlig spotpris. Større boligutbyggingsprosjekter kan ha et forbruk på både 1 og 2 millioner kilowattimer, så også her er det mye penger å spare. Fjordkrafts avtale kan iverksettes fra oppstart av prosjektet, og er helt uavhengig av installert effekt.

 

Fast kontaktperson som hjelper med byggestrøm

Mange entreprenører og utbyggere har allerede tatt i bruk denne løsningen. Hvert byggeprosjekt har sin faste kontaktperson som kjenner prosjektet.

— La din kontaktperson i Fjordkraft håndtere den administrative håndteringen av strømavtalen, så kan dine prosjektledere konsentrere seg om byggesaken. Et prosjekt på 90 leiligheter sparer fort over 240.000 kroner, så bare ta kontakt, oppfordrer Elisabeth Kvant.

 

Elisabeth Kvant
Elisabeth Kvant
Entreprenøransvarlig
922 19 126
elisabeth.kvant@fjordkraft.no