Miljøvennlig bedrift

Forenklet bærekraftsrapportering med Thrust

Sliter du med å få gjennomført rapporteringene for bærekraft og åpenhetsloven til din bedrift? Som bedriftskunde kan du nå ta i bruk Thrust i Min Bedrift – et digitalt verktøy som forenkler og effektiviserer arbeidet med bærekraftsmål.

Publisert: 23. mai 2024

– Gjennom de første møtene med Thrust opplevde vi at vi begge så behov for å forenkle bærekraftsrapportering. Selv om Fjordkraft allerede leverer robuste klimaregnskapstjenester, vil Thrust sin digitale løsning spesielt forenkle rapporteringen under åpenhetsloven for våre kunder, sier Stian Madsen, Dir. Samfunns- og myndighetskontakt i Elmera Group.

Fjordkraft sine bedriftskunder kan nå få god rådgivning gjennom Fjordkraft, samtidig som de kan ta i bruk kostnadseffektive digitale løsninger fra våre utvalgte samarbeidspartnere. Alt gjennom løsningen Min Bedrift.

 

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven i Norge, som trådte i kraft 1. juli 2022, har som formål å fremme menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i næringslivet. Loven pålegger større virksomheter og offentlige innkjøpere å gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å undersøke og vurdere risikoen for brudd på menneskerettigheter og arbeidstakerrettigheter i sine verdikjeder. Man må også rapportere om tiltakene som er gjort for å avverge, håndtere og redusere risikoen for slike brudd.

 

Systematisk bærekraftsarbeid

Thrust, etablert i 2022, støtter små og mellomstore bedrifter med en digital løsning som forenkler deres systematiske bærekraftsarbeid.


– Vårt mål er å tilby en løsning som ikke bare hjelper organisasjoner med å implementere bærekraftspraksiser, men også å oppfylle de obligatoriske lovene og kravene som stilles, forklarer Kristina Kjønnås fra Thrust. Hun har en mastergrad i endringsledelse og 15 års erfaring med bærekraft og endringsprosesser.


– Vårt digitale verktøy tilbyr opplæring og en klar prosess som støtter bedrifter i å innfri disse kravene, legger Kjønnås til.

 

Konkurransedyktig for fremtiden

Hun mener at dersom bedrifter skal ha fokus på bærekraft, så bør det gjøres skikkelig. Og det bør tas tak i nå.


– Mange tar en snarvei, men Thrust gir deg en prosess som gjør det mulig å følge opp arbeidet underveis. Ikke minst slipper man å forholde seg til Excel ark og skippertak for å få bærekraftsrapporten på plass. I Thrust samles alt på et sted, man kan jobbe systematisk gjennom hele året, og ved årets slutt så er rapporten klar, sier hun, og oppfordrer bedrifter til å ta tak i arbeidet nå for å få et forsprang.


– For øyeblikket er ikke kravene så store, men det kommer flere reguleringer de neste årene, som klimarapportering. Offentlige anbud krever 30 prosent dekning på bærekraft, og børsnoterte selskap krever bærekraftsrapporter, så det gjelder å være konkurransedyktig for fremtiden, og gjøre dette skikkelig, understreker hun.

 

Et bærekraftig samarbeid

Thrust ser fram til å være en samarbeidspartner med Elmera Group.


– Deres arbeid med Klimahub har allerede satt positive spor i industrien ved å gi norske virksomheter verktøyene de trenger for å måle og redusere sitt klimaavtrykk. Gjennom dette samarbeidet vil vi ta vårt engasjement for bærekraft til neste nivå. Vi vil fortsette å fokusere på åpenhetsloven, aktsomhetsvurderinger og gi virksomheter muligheten til å forankre sine bærekraftstiltak og rapportere på sitt eget arbeid for en mer bærekraftig fremtid, sier Kristina Kjønnås.

Vil du forbedre din bedrifts bærekraftsrapportering? Ta kontakt med oss for å se hvordan Thrust kan transformere ditt bærekraftsarbeid og sette din virksomhet i forkant av fremtidige reguleringskrav.

 

Ta kontakt med Thrust