Strømmarkedet

Sparte 566 000 kr med forutsigbar strømavtale

Vom og Hundemat produserer fôr av rå fisk og kjøtt, og målet er å levere den mest naturlige og næringsrike hundematen på markedet. Med strømavtalen Forutsigbar slipper de å bekymre seg for at høye strømpriser ødelegger fortjenesten!

Publisert: 21. januar 2022

I starten var det hundekjørerne som var målgruppen til Vom og Hundemat, og fôret ble produsert på kjøkkenbenken til gründerne Henni og Magne Østby i Trøgstad. Etter at Robert Sørlie vant verdens tøffeste og lengste hundesledeløp, Iditarod, i 2003 med VOM som «drivstoff», økte interessen. Nå har Vom og Hundemat utviklet produktserier tilpasset alle typer hunder, i tillegg til en egen serie for katter. Kundene er nå alle typer hund- og katteeiere, i mange europeiske land.

 

Forutsigbare strømkostnader er viktig for lønnsomheten

Produksjonen foregår fortsatt på gården, men kjøkkenbenken er erstattet av et moderne produksjonslokale med både fryselager og kjølelager, og antall ansatte har passert 30. Dette gir et betydelig strømforbruk, og en god strømavtale er viktig for lønnsomheten til Vom og hundemat. 

-Produksjonen vår krever mye strøm, og en god oversikt over strømkostnadene er viktig for å kunne sette rett pris på produktene våre. Dette er en av grunnene til at vi har valgt strømavtalen Forutsigbar.

 

"I 2021 har vi spart ca 566 000 kr i strømkostnader ved å ha forutsigbar-avtalen fremfor å ligge åpent i spotmarkedet." 

Ole Magnus Østby, Vom og hundemat AS

 

 

I tillegg til å velge en strømavtale som gir forutsigbarhet, har også bedriften flere andre tiltak for å redusere strømkostnadene.

-Varmen som fryseaggregatene produserer bruker vi til å varme opp lokalene, og vurderer også om vi skal investere i solceller forteller Ole Magnus Østby.

 

Slik fungerer en Forutsigbaravtale

En Forutsigbar-avtale har som hensikt å kutte pristoppene. Dermed blir dere mindre utsatt for store prissvingninger slik vi har sett i høst og vinter. Gjennom kjøp av langsiktige prissikringer for deler av forbruket vil dere få jevnere strømregninger og redusere risikoen for høye strømpriser. Innkjøpsstrategien er satt opp slik at prissikringshandelen spres over 250 handelsdager i året. Dette sikrer stabilitet og reduserer timing-risikoen deg som kunde i forhold til når du går inn på avtalen.

 

Lurer du på hvilken avtale som passer best til din bedrift?

 

 

Kontakt Fjordkraft for en hyggelig strømprat