Nyheter

Lerøy Sjøtroll: Bærekraft er et konkurransefortrinn

Lerøy Sjøtroll er opptatt av bærekraft i hele verdikjeden, fra produksjon av rogn til fisken ligger på din tallerken. Derfor har de valgt strøm med opprinnelsesgaranti fra Fjordkraft.

Publisert: 29. juni 2020

Lerøy Sjøtroll følger fisken gjennom hele livsløpet, fra produksjon av rogn, yngel og opp til den er slakteklar matfisk. 

- Vi får ofte kundebesøk på anleggene, og merker at kundene er veldig opptatt av bærekraft, forteller Sigfrid Tangen, som er miljøkoordinator hos Lerøy Sjøtroll.

- Et synlig miljøbevis på lokasjonene er noe gjestene legger merke til, og det er en flott inngang til å fortelle om våre bærekraftstiltak. Vi mener absolutt at det er et konkurransefortrinn!

 

Opprinnelsesgarantier sender et tydelig signal

Nylig fikk hun overrakt hele 62 miljøbevis fra Fjordkraft, som viser at Lerøy Sjøtroll kjøper strøm med opprinnelsesgaranti til alle sine anlegg.

-Strøm med opprinnelsesgaranti sikrer produksjon av tilsvarende mengde strøm fra ren, norsk vannkraft, forklarer Jan-Erling Sæthre, som er seniorrådgiver i Fjordkraft. -Ved å kjøpe opprinnelsesgarantier sender Lerøy Sjøtroll et klart signal til markedet om at de satser bærekraftig, og støtter opp om lokal vannkraftproduksjon.

 

Finn ut mer om opprinnelsesgarantier

 

 Lerøy Sjøtroll mottar miljøbevis av Fjordkraft

Sigfrid Tangen fra Lerøy Sjøtroll blir overrakt et av de 62 miljøbevisene for at de kjøper strøm med opprinnelsesgaranti fra Fjordkraft. Mette Nygård Havre og Jan-Erling Sæthre står for overrekkelsen. (Foto: Frode Fjellstad)