Ønsker dørsalgsforbud velkommen

Fjordkraft støtter Fornybar Norges dør- og gatesalgsforbud i sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.

Les Fornybar Norges utspill på vg.no.

Fjordkraft besluttet å avvikle dørsalg våren 2022, og informerte Forbrukerrådet om avgjørelsen i juni. Etter juni 2022 har ikke Fjordkraft-selgere besøkt kunder på døren. 

– Forbrukerrådet reagerte positivt på at Fjordkraft, som markedsleder, valgte å avslutte dørsalg. Vi tror det vil styrke Trygg strømhandel at stans av dør- og gatesalg blir en del av sertifiseringskriteriene, sier Jeanne Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft. 

Som følge av lokale- og nasjonale restriksjoner under pandemien har Fjordkraft benyttet dørsalg i begrenset grad de siste årene. 

Sertifiseringsordningen Trygg strømhandel er et initiativ fra bransjeorganisasjonene Fornybar Norge og Distriktsenergi, men administreres fullt og helt av DNV. 33 selskaper var påmeldt til første sertifiseringsrunde og Fjordkraft var ett av 24 selskap som besto på første forsøk. 

Les mer om kravene i Trygg strømhandel her. 

– Det er fortsatt mange som ønsker å møte mennesker når de handler tjenester eller varer, men et stadig mer komplekst strømmarked stiller strenge krav til salgskvaliteten. Denne er enklere å opprettholde og dokumentere i andre kanaler, for eksempel telefonsalg, som det også er enklere å reservere seg mot, sier Tjomsland. 

12.01.2023 - 13:09
Kontakter
Kommunikasjonsdirektør
Jeanne Tjomsland
jeanne.tjomsland@fjordkraft.no
+47 957 61 644

Bilder