Fjordkraft lanserer spotprisprognose i appen.
Fjordkraft lanserer spotprisprognose i appen.

Fjordkraft lanserer «værvarsel» for spotprisene

Fjordkraft er først ut med en helt ny tjeneste til strømkundene sine: spotprisprognose. Den forteller hva forventet spotpris blir de neste fem dagene.

- Det kan sammenlignes med langtidsvarselet for været, bare for strømprisene. Så vidt vi vet er det ingen andre strøm-apper som har dette, og vi tror dette kan være et godt verktøy for kundene våre når de skal planlegge strømhverdagen sin, sier forretningsutvikler i Fjordkraft, Marius Øxenbjerg.

Mange sparemuligheter

I siste versjon av Fjordkraft-appen kan du dermed se både spotprisen akkurat nå, neste dag og et langtidsvarsel for strømprisene den kommende uken. Håpet er at dette skal hjelpe kundene å planlegge strømforbruket sitt bedre, og dermed spare penger. Den nye tjenesten er lansert i det stille, men denne uken ble prognosen også promotert på sosiale medier gjennom Fjordkrafts eget spotprisvarsel - en slags værmelding for spotprisene.

- Fjordkraft-appen er nærmest blitt et «must» for alle som er opptatt av å spare strømutgifter, sier Øxenbjerg.

Fjordkraft-appen tilbyr allerede støtte for smartlading av de fleste typer elbil, smartstyring av hjemmet, visning av døgnmaks for nettleie og varsling når man nærmer seg et nytt effektledd, for å nevne noe.

Stadig mer populær app

Tidlige versjoner av Fjordkraft-appen var litt ustabil og hadde noe nedetid, men det siste året har appen tatt kvantesprang. 1. januar 2023 hadde appen en score på 2,0 av 5 i App Store og 2,1 av 5 på Google Play. Siden den gang har et dedikert app-team hatt fokus på forvaltning og forbedring av app og tjenester, og dette legges merke til og settes pris på av kundene.

- I dag er scoren vår i App Store 4,2 av 5, og 4,4 av 5 på Google Play! Dette er en enorm forbedring på kort tid og tyder på at vi gjør noe riktig, sier forretningsutvikleren i Fjordkraft.

Fjordkraft-appen hadde nær 400 000 unike brukere og 17 millioner besøk bare i første kvartal i år. Så langt i år er appen besøkt nær 40 millioner ganger.

Stort potensial

En fersk undersøkelse gjort av Respons Analyse på oppdrag fra Fjordkraft viser at 71 prosent av oss følger med på strømprisene, men bare 53 prosent av de som ikke har en strøm-app gjør det samme. 53 prosent er også bekymret for strømregningen til vinteren.

- Her er det med andre ord mange flere som har mulighet til å spare strømutgifter hvis de tar i bruk en app fra sin strømleverandør, sier Øxenbjerg.

Undersøkelsen fra Respons Analyse viser at det er de over 55 år som er flinkest til å bruke en strøm-app (57 prosent).

1 av 4 (24 prosent) bruker en strøm-app daglig, mens 27 prosent svarer at de gjør det ukentlig.

1 av 3 (33 prosent) opplyser at de bruker strømsparing-app(er). Vestlendinger er mest opptatt av strømsparing-apper (40 prosent).

13.10.2023 - 12:09
Kontakter
Marius Øxenbjerg
marius.oxenbjerg@elmeragroup.no
Frode Fjellstad
frode.fjellstad@fjordkraft.no
+4741252492