Strømmarkedet

Halverte strømkostnaden med vintersikring!

Mens andre borettslag må øke husleien for å dekke strømkostnadene, kan beboerne i Ortuvann borettslag i Bergen ta livet med ro. Der har styret nemlig sikret deler av strømprisen gjennom Fjordkraft, og oppnådd priser under halvparten av spotpris.

Publisert: 28. februar 2022


Ortuvann er et stort borettslag i Fyllingsdalen i Bergen, med 266 leiligheter fordelt på seks lavblokker. Borettslaget ligger idyllisk til ved Ortuvannet, og har store fellesarealer både innendørs og utendørs. Strømkostnadene for fellesarealene inngår i felleskostnadene. Store prisendringer her kan øke husleien, og forutsigbarhet er derfor viktig for borettslaget.

– Vi valgte å bytte til strømavtalen Vintersikring etter god informasjon fra vår kontaktperson i Fjordkraft, sier Henning Ommedal, som er styreleder i Ortuvann borettslag. - Hun la frem egenskapene til avtalen på en ærlig og redelig måte, og vi valgte å stole på hennes anbefaling om at Vintersikring kom til å bli en mer lønnsom avtale for borettslaget enn den vi hadde.

 

Slik fungerer vintersikring

Jeanette Hauge er kontaktpersonen til Ortuvann borettslag, og den redelige rådgiveren som Henning Ommedal refererer til.


– Med Vintersikring får borettslaget fastpris fra oktober til mars, mens de følger spotprisen i sommerhalvåret», forklarer Hauge. - Da unngår de høye pristopper og store svingninger gjennom døgnet på vinteren, når både forbruk og priser generelt er høye. Om sommeren, når både priser og forbruk normalt er lavere, følger de spotprisen. Dette er med andre ord et «best av begge verdener» produkt, sier hun.


For Ortuvann Borettslag var det et smart valg.

 

"Vi har mer enn halvert strømkostnaden sammenlignet med en spotprisavtale"

Henning Ommedal, styreleder Ortuvann brl

 

Jeanette Hauge, porteføljeforvalter i Fjordkraft

 

Forvaltningsavtaler reduserer risikoen

Jeanette Hauge forteller om et strømmarked med tøff konkurranse, og ulike råd som ikke alltid nødvendigvis er til kundens beste.

– Vi ser at det er kommet noen aktører i markedet som kun tilbyr spotprisavtaler til bedrifter. Disse legger ofte stor vekt på hvor lave påslag de har, forteller Hauge.

– Vi anbefaler at alle bedrifter tenker seg nøye om før de inngår spotprisavtaler i et marked som har så store prissvingninger som nå, siden de da blir sittende med all risikoen selv. Hvis strømkostnadene har en reell påvirkning på lønnsomheten, er det smart å ta ned risikoen ved å prissikre deler av forbruket. Det samme gjelder dersom kostnadene skal viderefaktureres, enten direkte til leietakere eller over husleien slik som i et borettslag. Det hjelper lite å spare en femtilapp på påslaget, hvis kostnaden på strømforbruket blir 10 000 kr dyrere.


I tillegg til Vintersikring, har vi flere andre forvaltningsavtaler med ulik sikringsprofil. Kontakt oss, så finner vi den beste avtalen for ditt strømbehov