Data og dekning

Få verdens raskeste mobilnett

Som kunde hos Fjordkraft Mobil benytter du Telenor sitt mobilnett. Den siste målingen fra Ookla Speedtest viser faktisk at du hadde verdens raskeste mobilnett i hele 2018.

Publisert: 05. februar 2019

Gode målinger av mobilnettet

I mai 2018 kunne vi melde at du som har mobilabonnement fra Fjordkraft surfer på Norges raskeste nett. Nå kommer en ny gladnyhet: Ookla Speedtest, den anerkjente tjenesten for måling av surfehastighet, har nylig konstatert at Telenor har det raskeste mobilnettet i hele verden i 2018. Hvis du var usikker på om dekningen din er god, trenger du med andre ord ikke å være det lenger.

Testet mer enn 500 000 ganger

Ookla rapporterer at over 500 000 fartsmålinger ble gjennomført i Norge i løpet av 2018. Det er disse målingene som er grunnlaget for resultatet. Det er mobilkunder selv som har testet farten – under de faktiske forholdene de bruker mobilen i. Denne fremgangsmåten gjør at testene er pålitelige og ekstra verdifulle, siden det kan være mange faktorer som påvirker dekningen din. Snittfarten fra alle disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører over hele verden.

Enda bedre 4G-nett

I følge Telenor bruker norske mobilkunder mer data enn noensinne, og setter høye forventninger til netthastigheten. Deres tall viser at datatrafikken øker med 30–40 prosent hvert år. For å imøtekomme den store etterspørselen har de satt seg klare mål for 2019. Blant annet vil 3G-nettet gradvis utfases fylkesvis frem til 2020 for å gi plass til 4G-nettet. Dette er godt nytt for våre kunder som har full Telenor-dekning.

 

Mobilabonnement til deg selv eller familien? Sjekk våre mobilabonnement herKilde

Telenor