Tips om mobil

Så mye data bruker Snapchat

Du har kanskje vært i en situasjon der du tenker at du ville spare på mobildataen din, men så skulle du bare sjekke raskt innom Snapchat. Plutselig har du brukt mye mer mobildata enn du hadde planlagt. Hvorfor stjeler Snapchat så mye data?

Publisert: 03. januar 2018

Forhåndslasting av snapper i Snapchat

Noe annet som kan være verdt å merke seg er at Snapchat automatisk laster inn snapper og stories fra vennene dine. Dette betyr at snappene automatisk lastes ned enten du velger å se på dem eller ikke, slik at de ligger klare når du vil se dem. Dette trekker naturlig nok en del data. Det du kan gjøre for å forhindre at dette skal skje er å aktivere “datasparemodus” under “tilleggstjenester” inne i Snapchat-innstillingene dine. På denne måten lastes snaps og stories først når du velger å trykke på dem enkeltvis. Da må du gjerne vente noen sekunder på at de skal lastes hver gang du skal se en snap, men du får en mye større kontroll over databruken din.

 

Videosnutter spiser mobildata

Det er veldig lett å glemme at Snapchat kan kreve en del mobildata. Snapper er jo så raske å både sende og motta, så hvordan i alle dager kan det ha seg at dataen går så fort unna? Svaret er video. Vi er vant til at vi ikke skal se på YouTube eller strømme TV på mobilen når vi vil spare på mobildataen vår, men så overser vi at sending og mottak av små videosnutter på Snapchat fort kan bruke vel så mye data i løpet av en dag. Hvis du i tillegg følger venner eller kjendisers “My Story” kan det fort bli mye strømming av video i løpet av et kort besøk innom Snapchat-appen. En undersøkelse viser faktisk at Snapchat er den 4. mest dataspisende appen her i landet, bak YouTube, Facebook og Instagram.

 

PS: Det samme gjelder selvsagt for Instagram og Instagram Stories. Video bruker mye data uansett hvilken app den vises i.

 

Visste du at Fjordkraft har mobilabonnement med både lite og mye data? Med vår mobildatakalkulator kan du sjekke hvilket abonnement som passer deg best.

 

Kilde:

ITavisen