Tips om mobil

Få en enklere hverdag med produktivitetsapper

Høsten er på trappene og det kan være hardt å komme i gang igjen etter en lang sommer. Mye må planlegges og organiseres enten du jobber eller er student, og det er ikke alltid enkelt å huske på alt som skulle vært gjort. Her er noen apper som sørger for at du har full kontroll i en travel hverdag.

Publisert: 05. september 2018

Microsoft To-Do

Microsoft To-Do er rett og slett en suveren listeapp. Den gjør det enkelt å holde kontroll på lister over gjøremål, påminnelser, ærender og prosjekter. Har du et prosjekt på jobben eller hjemme gjør To-Do det enkelt både å strukturere gjøremålene dine og holde orden på informasjon som du trenger å ha tilgjengelig. Du kan legge til underoppgaver og vedlegg, samt sette opp påminnelser som sørger for at du ikke glemmer noe. Det er også mulig å dele lister med andre. Dette er en fin funksjon for å dele handlelister, ønskelister og annet som en vil dele med kjente og kjære.

 

 Skjermbilder fra Microsoft to-do

 

Last ned: App Store / Google Play

 

 

Due

Dette er favoritten for deg som trenger noen ekstra påminnelser i hverdagen. Det er raskt og enkelt å lage en ny påminnelse - bare sveip ned, skriv hva du skal huske og velg et tidspunkt i planleggeren. Løsningen gjør det enkelt å sette et tidspunkt for når påminnelsen skal være. Hvis du ikke markerer oppgaven din som utført når varslingen kommer, “maser” appen på deg - og varsler deg igjen og igjen med jevne mellomrom helt til du forteller appen at oppgaven er utført. Appen er per i dag kun tilgjengelig til iPhone.

 

Skjermbilder fra appen Due

 

Har du Android telefon kan appen Recurrence være et godt alternativ

 

Skjermbilder fra appen Recurrence

 

Last ned Due: App Store

Last ned Recurrence:Google Play

 

 

Google Kalender

Google sin kalender-app gjør det det er veldig enkelt å legge til og endre avtaler. Planlegg dagen fra morgen til kveld og få daglig, ukentlig og månedlig oversikt over hva du har på tapetet. En fin funksjon i Google-kalenderen er at den synkroniserer seg mot reisebekreftelser fra Gmail-kontoen din og legger all reiseinformasjonen den finner automatisk inn i kalenderen for deg.


Skjermbilder fra Google Kalender appen

 

Last ned: App Store / Google Play

 

Be Focused

Denne enkle appen baserer seg på pomodoro-metoden, og alt den gjør er å holde kontroll på tiden for deg. Pomodoro-metoden går ut på at du jobber intensivt og fokusert i intervaller på 25 minutter, før du tar en kort pause på 5 minutter. Appen varsler deg når du skal ta pause, og varsler deg igjen når det er tid for en ny arbeidsøkt på 25 minutter. Etter 4 pomodoro-økter tar du en lengre pause på mellom 20-30 minutter, alt etter hva som må til for at du skal føle deg klar for 4 nye økter. Dette er en teknikk som er enkel å implementere og som lar deg restituere hodet kontinuerlig gjennom arbeidsdagen. Målet er at du ved å jobbe etter denne metoden skal greie å holde fokus gjennom hele dagen, uansett hvilken oppgave det er du skal fullføre.

 

Skjermbilder fra appen Be Focused

 

Last ned: App StoreEt godt alternativ for Android er Brain Focus Productivity Timer:

 

Skjermbilder fra appen Brain Focus

 

 

Last ned: Google Play

 

Vi håper dette var nyttig og at en eller flere av disse appene kan være til hjelp for deg i hverdagen. 

 

Mobilabonnement til deg selv eller familien? Sjekk våre mobilabonnement her