Energirådgivning

Sparetips til bedrifter

Bedriften din kan gjøre betydelige besparelser ved å velge en strømleverandør med solid handelskompetanse. Med riktige verktøy får bedriften din hjelp til å kutte det unødvendige forbruket.

Publisert: 02. september 2021

Rådgiver Geir Arne Sætre forteller at han er stolt av den kompetansen som finnes i Fjordkraft, og kjenner seg trygg på mulighetene for å hjelpe enhver bedrift med den brede erfaringen og de gode samarbeidspartnere Fjordkraft har.

 

Små marginer på kraftpriser

– Når det gjelder innsparing på el-kostnader er det små marginer som skiller, men man kan alltid være bevisst på uttaket sitt. Fjordkraft har et godt energistyringsverktøy, Min Bedrift, som stadig forbedres. Dette kan være til god hjelp for å få oversikt, ifølge Sætre.


God energistyring er en fordel for alle bedrifter, og som kunde av Fjordkraft har bedriften din tilgang til et smart energistyringsverktøy.


Rådgiveren ser for øvrig at mange små og mellomstore bedrifter sliter med å få nok tid, eller ikke har den kapasiteten de behøver for å bruke verktøyet på riktig måte.


– Rådgiverne hos Fjordkraft kan hjelpe deg med å bruke energistyringsverktøyet. Alle våre selgere skal kunne dette systemet, og kan gå gjennom det på telefon eller komme til bedriften din etter avtale om dere ønsker. Det er bare å ta kontakt med oss, sier Sætre.

Finn rett produkt

Han mener det også er klokt at bedriften velger et produkt som er tilpasset behovene for økonomisk forutsigbarhet, om man ønsker markedspris, spot med tak, fastpris eller andre finansielle løsninger. Man bør ha et forhold til hva man ønsker å oppnå – om man vil følge prissvingningene i markedet eller ønsker mer forutsigbare strømkostnader over tid.

– Her kan det være greit å få litt hjelp, sier Sætre og legger til at det å få den rette kontakten og den riktige rådgiveren er viktig uansett om bedriften er liten eller stor.

Gratis revisjon

Et annet godt tips for bedrifter som har flere leietagere/målere i et bygg er å gå over til felles måling, som vil gi lavere kostnader. Har man mange strømmålere i forretningsbygg, bør man samle disse og kun betale for ett nettleiepunkt pluss påslag. Fjordkraft tilbyr gratis vurdering på om dette er løsninger som vil lønne seg for bedriftene.


– Her kan det faktisk være mye å spare. Hos Fjordkraft kan du be om en gratis revisjon av ditt firma, slik at du får sjekket om du har riktig tariff hos din netteier. Vi har et bredt tilbud, og tar ikke provisjon for tjenester som f.eks revisjon. Avdekkes feil i tariff, tilfaller 100 prosent tilbake til kunden, forteller Sætre.


Han forteller om eksempler hvor bedrifter opprinnelig startet med langt mindre produksjon eller produserte andre produkter enn de gjør nå. Dersom slike endringer i produksjon ikke blir registrert, kan det være at bedriften har rettigheter for reduserte el-avgifter.


– Hvis det viser seg at du skal ha redusert el-avgift etter kartlegging (når det er en produksjonsbedrift), er det penger å hente. Du kan også finne ut om det er kostnadskorrigeringer i forhold til belastningen bedriften tilfører nettet, det vil si hvilken effekt du betaler for, sier Sætre.

Sjekk tilbud før du bytter

Fjordkraft har mange ulike produkter til kundene sine, og om du får et annet tilbud fra en leverandør - hør gjerne med oss om vi kan dekke behovet du er ute etter. Det finnes flere dyktige kraftleverandører i markedet. Et godt tips er å styre unna leverandører med lang bindingstid og dyre utkjøp i vilkårene, de seriøse aktørene har fornøyde kunder og trenger ikke bindingstid.


– Det er små marginer som skiller prisen mellom ulike kraftleverandører, den største gevinsten henter man gjennom energistyring, ved å velge produkt som passer bedriftens behov og å påse at en har riktig tariff og næringskode hos netteier, forklarer Sætre.


Han mener at energistyringsverktøyet i Min Bedrift er en fordel nettopp for mindre og mellomstore bedrifter som har timesmålt anlegg.


Uansett mener Sætre det aller viktigste Fjordkraft kan gjøre for kundene sine er å gi dem hjelp og veiledning.


– Kraftmarkedet er vanskelig, og du kan spare mye tid og penger på å få god hjelp fra våre rådgivere, sier han.