Miljøvennlig bedrift

Slik kan Enovastøtte gjøre solceller lønnsomme for din bedrift

Solenergi er et attraktivt valg for bærekraftige investeringer i bedrifter. Med økende energipriser og et fokus på miljøet, kan solcelleanlegg kutte kostnader og styrke bedriftens miljøprofil. Bedrifter som vurderer solceller har nå en gyllen mulighet til å dra nytte av Enovas støtteordninger, som kan gjøre investeringen enda mer attraktiv.

Publisert: 24. april 2024

Fjordkraft tilbyr nøkkelferdige solcelleløsninger på tak og fasade tilpasset enhver bedrift, uavhengig av byggtype eller næring. 

– Løsningene planlegges sammen med kunden og etter kundens behov. Vi sørger for at anlegget står klart til å produsere strøm til bygget og håndterer også eventuelle leveranser av overskuddsstrøm på strømnettet, sier Magnus Bakken, produktleder for klimasmarte tjenester hos Fjordkraft.

Enovastøtte

Enova har nylig lansert et støtteprogram hvor solceller kan inngå som en del av et prosjekt og få investeringsstøtte. Programmet, Forbedring av energitilstand i yrkesbygg, har en ramme på 30 % av investeringsbeløp opp til 10 millioner kroner. Kravet for å utløse investeringsstøtte er at prosjektet sørger for minimum 20 % energiforbedring av byggets energiforbruk, beregnet i henhold til energimerkeordningen.

– Ikke alle byggtyper vil kunne spare 20 % med bare solcelleanlegg, men med en tilleggstjeneste som for eksempel et EOS-system eller en ny styringsstrategi for SD-anlegg,  vil dette være oppnåelig for de aller fleste, påpeker Bakken.

Fjordkraft bistår aktivt sine kunder i å vurdere og implementere disse løsningene for å maksimere støtten fra Enova.

Fordeler med solceller

Å investere i solceller kan gi bedriften mange økonomiske fordeler.

– Med et solcelleanlegg på bygget vil en bedrift kunne produsere deler av sitt strømforbruk selv. En vil da spare kostnader på innkjøp av strøm i tillegg til nettleie og øvrige kostnader knyttet til nettstrøm. Bygg med solcelleanlegg vil også ha en grønnere profil og vil være mer attraktivt som et leieobjekt, samt mer attraktivt i forbindelse med et eventuelt salg, sier han.  

Nøkkelferdige solcelleløsninger fra Fjordkraft

Fjordkraft tar en datadrevet tilnærming for å tilpasse løsninger til hver enkelt bedrift. Dette inkluderer analyse av forbruksmønstre, byggets geometri og tilstand, samt eventuelle spesifikke behov knyttet til fremtidige utvidelser eller endringer.

– Ved å tilpasse løsningen nøyaktig etter kundens behov, sikrer vi optimal utnyttelse og maksimal besparelse, sier Bakken.

For bedrifter som er interessert, men usikre, anbefaler Bakken å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

– Ta kontakt med oss, og kom i gang! Det koster ingenting å starte prosessen og få et uforpliktende tilbud. Dette vil gi oversikt over potensialet for solenergi for din bedrift, og gi et økonomisk beslutningsgrunnlag som bedriften kan ta stilling til, råder han. 

Jeg vil vite mer om solcelleløsninger for min bedrift