Visste du at Enova gir støtte til solceller?

Med solenergi får du en helt egen fornybar energikilde hjemme. Dette kommer ikke bare deg til gode, men gir også en klimagevinst for oss alle. Derfor er det fint at du som forbruker har krav på støtte til solcellepanel.

Støtten utbetales av Enova. Dette er et statlig selskap som bidrar økonomisk til klimavennlige energitiltak. Foruten solcellepanel kan du også få støtte dersom du gjør omfattende renovering av boligen, eller for eksempel går over fra oljefyring til fornybar energi. På den måten vil Enova bidra til at flere kan omstille og redusere sine utslipp.

Slik får du støtte til solcellepanel

Det er raskt og enkelt å få solenergi bidrag fra Enova. Alt du trenger å gjøre er å registrere solcelleanlegget på enova.no. Du kan gjøre dette så snart anlegget er montert og du har mottatt faktura. Når registreringen er gjennomført vil pengene utbetales innen kort tid, normalt i løpet av en uke.

Alle får bidrag

Som forbruker er du garantert å få støtte så lenge solcelleanlegget

  • er installert i din egen helårsbolig eller fritidsbolig i Norge
  • produserer elektrisitet basert på en fornybar energikilde
  • er koblet til elektrisitetsnettet gjennom en plusskundeavtale
  • er montert av fagfolk i løpet av de siste 18 månedene

Eneste unntak er at det ikke må være gitt annen offentlig støtte for solcelleanlegget – og at boligen din ikke har blitt støttet for produksjon av strøm tidligere. Så om du for eksempel har fått en støtteordning lokalt fra din kommune, kan du ikke i tillegg søke støtte hos Enova.

Det er også verdt å merke seg at du bare kan få støtte fra Enova en gang. Dette betyr at hvis du først har fått støtte for å bygge et solcelleanlegg, kan du ikke få ytterligere større for å utvide anlegget med flere paneler på et senere tidspunkt. 

Lurer du på hvor mye du kan motta i støtte til solcellepanel? Prøv vårt solkart og se hva du vil få tilbakebetalt.

Få en anbefaling til din bolig

 

Kilde: Enova