Slik beregnes ditt beløp

Nyttig å vite om betalingstjenesten Full Kontroll

Med denne tjenesten betaler du ganske enkelt for et gjennomsnitt av strømforbruket ditt. Strømmen koster det samme som den ellers ville gjort. Forskjellen er bare at vi fordeler kostnadene gjennom året, slik at du betaler et likt beløp hver måned. 

Hvorfor endres beløpet?

Beløpet endres for at det skal bli bedre balanse mellom det du betaler inn og ditt faktiske strømforbruk. Vanlige grunner til at beløpet endres kan være:

 • Måleravlesning
  Om du har lest av strømmen og det er lenge siden sist du gjorde det, kan det føre til at beløpet ditt må endres.
 • Strømforbruk
  Om ditt forbruk er vesentlig høyere eller lavere enn det var tidligere, endres beløpet for å passe bedre til forbruket.
 • Flere strømmålere
  Om du for eksempel har lagt til en leilighet eller hytte i ditt kundeforhold hos Fjordkraft, vil beløpet bli høyere.
 • Flytting
  Om du har flyttet og overtatt en ny strømmåler, vil vi beregne forbruket på nytt utifra historikken til den nye strømmåleren. Da er det spesielt viktig at du leser av strømmen jevnlig til din netteier, slik at forbruket ditt stemmer med beløpet.
 • Strømpriser
  Om strømprisene i markedet har vært høyere enn normalt over en lengre periode, kan også det føre til at beløpet må endres.

Hvordan fungerer min saldo?

På strømregningene finner du din saldo. Den viser om du har betalt inn mer eller mindre enn ditt faktiske forbruk. Saldoen vil naturlig variere fra måned til måned, siden du betaler samme beløp om vinteren som om sommeren. Men om avviket blir for stort over tid, endres beløpet du skal betale for å unngå for stor negativ eller positiv saldo.

Trenger jeg å lese av strømmen?

Ja. Selv om beløpet på regningene pleier å være likt fra måned til måned, anbefaler vi at du likevel leser av strømmen jevnlig til din netteier. Da kan du være trygg på at beløpet er basert på riktig strømforbruk.


Mer detaljer finner du i vilkår for Full Kontroll.