Strømforbruk

Hva påvirker din strømregning?

Om vinteren er vi vant til at strømprisene er høyere enn om sommeren. Men hva er det egentlig som påvirker strømregningen?

Publisert: 03. januar 2018

Det enkleste svaret på dette er selvsagt hvor mye strøm hver enkelt bruker. Jo lavere strømforbruket for din bolig er, desto lavere blir regningen. Men det er også mye annet som kan påvirke hva du betaler for strømmen. Her er noen av de viktigste faktorene som påvirker din strømregning:

  • Vær og vind
    I Norge kommer mesteparten av strømmen fra vannkraft, så når kraftprodusentene har mye vann i sine magasiner, bidrar dette til lavere strømpriser.
  • Tilbud og etterspørsel
    Om sommeren bruker ikke folk flest så mye strøm. Det gjør at vi får hyggelige strømpriser. Etter hvert som kulden setter inn og det brukes mer strøm - øker etterspørselen og dermed også prisene.
  • Internasjonale forhold
    Strømmarkedet foregår på tvers av landegrenser, så kraftproduksjon og hendelser i andre land kan også bidra til å påvirke strømregningen hjemme i Norge.

 

Nettleie er en del av strømregningen

Alle strømkunder i Norge betaler for både strøm og nettleie. Strømmen kjøper du av strømleverandøren din, mens nettleien betales til din lokale netteier. Før var det mange som fikk strøm og nettleie på to forskjellige regninger - men nå har det blitt vanlig å samle begge kostnadene på én regning. Derfor kan for eksempel endringer i nettleien i ditt område være med på å påvirke sluttsummen på fakturaen din.

 

Månedlig faktura gir bedre kontroll

Hos Fjordkraft sender vi faktura hver måned - for å unngå at kundene våre opplever store svingninger i strømregningene sine. Tidligere var det vanlig at strømkunder fikk regninger annenhver måned eller hvert kvartal, men dette kunne føre til at strømkostnadene ble uforutsigbare og ujevnt fordelt gjennom året. Derfor anbefaler vi månedlig strømregning, for å få bedre oversikt over forbruket.Penger tilbake på strømregningen?

Som kunde hos Fjordkraft finnes det flere måter å spare penger på. En av dem er å handle gjennom Fjordkraft Netthandel. Der kan du velge mellom mer enn 150 nettbutikker som gir deg penger tilbake hver gang du handler. Pengene trekker vi fra på strømregningen din. Se hvor du kan handle på nett og spare penger.

 

Vil du redusere forbruket? Lær mer om strømforbruk