Kundefordeler

CO-detektor: en undervurdert livredder

Hvis det brenner i boligen din kan en CO-detektor oppdage brannen lenge før en optisk røykdetektor klarer det. Boligalarm grunnpakken fra Alarm 24-7 er den eneste grunnpakken i Norge hvor du får CO-detektor inkludert, og som Fjordkraft-kunde får du denne til en ekstra god pris.

Publisert: 04. februar 2020

CO er en livsfarlig gass som kan oppstå ved ulmebrann. Konsekvensen av CO-gass er kullosforgiftning og er det første produktet av en brann i organisk materiale. Dette gjør CO-deteksjon til den raskeste og sikreste indikasjonen på brann.

 

Hvorfor er CO-detektor viktig?

Ideelt sett bør alle hjem ha en detektor, i tillegg til røykvarsler, da kullosforgiftning er den vanligste dødsårsaken ved brann. Kullosen binder seg til hemoglobinet i de røde blodlegemene 300 ganger sterkere enn oksygen, og gjør dermed hemoglobinet ubrukelig for oksygentransport. Ettersom kullos er både en luktfri og fargeløs gass er den svært vanskelig å beskytte seg mot. 

 

Kullos-deteksjon eliminerer også velkjente falske alarmer på grunn av 

CO-detektor fra Alarm 24-7

støv, nedsmussing og ikke minst vanndamp.

 

Inkludert i Grunnpakken til Alarm 24-7 får du en effektiv alarm mot dødelig kullos. Denne får du som Fjordkraftkunde til kun 299,- per måned. 

 

Les mer og bestill Grunnpakken her