Stadig flere ønsker solenergi hjemme eller på hytten, panelteknologien er stadig i utvikling, og vil gjerne bidra med det vi kan. Derfor har vi utviklet Solkonto, som gjør at du som kunde kan få live bruker informasjon rundt produksjon og uttak fra ditt anlegg. Vi har også gunstig finansiering fra DNB.
Hvis du tenker på solcellevennlige land er kanskje ikke Norge det første du tenker på? Men faktisk går det helt fint an å ha solcellepaneler i Norge, til tross for store variasjoner i både geografi, vær og årstider.
Vi har faktisk nok sol i Norge, i hvert fall med tanke på hva som trengs for å drifte solceller. Solcellene er mer effektive her enn i for eksempel Sør-Europa, siden solceller er mer effektive i kaldt enn i varmt vær. Det varierer selvsagt litt fra landsdel til landsdel hvor godt utbytte du vil få fra solcellepanelene. Effekten fra solcellene øker jo lengre Nord i landet du bor. I Nord-Norge kan du til og med produsere strøm på natten, takket være midttattsolen. Mange tror at særlig snø er en utfordring, men snøen sklir lett av panelene. Solcellene har 25 års garanti, og er grundig testet for vårt klima. Cellene er også selvvaskende de første 12–13 årene.
Mer effekt, til samme gode prisen
Når har vi oppgradere panelene vi tilbyr slik at de gir mer effekt, til samme gode prisen. Solcellepaneler teknologien blir bedre og bedre med årene. Panelene greier nå i større grad å utnytte mindre sol til å produsere strøm på. Fylle inn mer her med hvorfor panelene er så bra og kanskje snakke lit om forskjellen fra de vi ikke selger lengre, bilder av panel.
4G stikk, hva gjør den?
Hva er forskjellen på de nye kontra de gamle
La solen gi liv til huse ditt, sjekk ditt tak og finn pris for solcellepanel.
Lagre overskuddstrømmen din i Solkonto
Som kunde med solcellepanel hos oss får du Solkonto, her lagres overskuddstrømmen fra solcelleanlegget ditt, altså all strømmen som du ikke greier å bruke opp selv. Her kan du selv velge om du vil spare opp strømmen din og ta den ut når strømprisene blir høyere, eller om du vil automatisk trekke overskuddet fra din neste strømregning. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men det lover vi at det ikke vil være. I Fjordkraft-appen vil du enkelt kunne følge med på produksjonen fra solcellene dine og styre uttak.
Grønt lån fra DNB
Kjøper du 14 solcellepaneler med 320W effekt kan du søke om grønt lån fra vår samarbeidsparnter DNB til finansiering av panelene. 14 Solcellepanel som produserer 4.032 KwH i året, som utgjør ca 19% av ditt årligestrømforbruk vil du kunne få til 433 kr i mnd.
Slik får du Grønt lån
- Når du bestiller solcellepanel velger du om du vil bli kontaktet av en rådgiver fra DNB.
- Etter at bestillingen av solceller er gjennomført blir du kontaktet for en uforpliktende samtale.
- Aksepterer du tilbudet vil lånet bli utbetalt før du skal betale faktura for solcellepanelene.
- Etter montering kan du registrere deg hos Enova og få tilbakebetalt støtte. Du velger selv om du vil bruke dette beløpet til å betale ned på lånet.
Du melder din interesse om Grønt Lån underveis i bestillings prosessen. Der får du også se en beregning av totalkostnadene ut ifra størrelsen på solcelleanlegget.
Priseksempel grønne lån fra DNB:
- Lån med sikkerhet: Nominell rente 2,09 %, effektiv rente 2,18 %, kr 2 000 000 over 25 år. Kostnad: kr 829 000. Totalt kr 2 829 000.
- Lån uten sikkerhet: Nominell rente 6,00%, effektiv rente 7,72%, kr 65 000 over 5 år. Kostnad: kr 13 078. Totalt kr 78 078.
ENOVA utsetter støtte kutt for montering av solceller
Bestiller du solcellepanel i mai 2020 vil du fremdeles få full støtte av ENOVA på 18.500kr ved instalsjon av solcellepanel. Tidligere i år gikk ENVA ut og sa de skulle kutte støtten til montering av solcellepanel. Dette har de nå snudd på pga COVID-19 situasjonene.
Les mer om hvordan an får støtte her.