Nettleie

Hva er forskjellen på strøm og nettleie?

Alle strømkunder i Norge betaler for nettleie. Dette er et beløp som kommer i tillegg til det du betaler for ditt strømforbruk.

 

Nettleie betaler du til for at din netteier fra frakte strømmen hjem til deg. Selv om Fjordkraft fakturerer for nettleie er det ikke vi som beholder pengene, siden nettleien betales videre til netteieren. Nettleien går blant annet til å dekke drift og vedlikehold av ledningsnettet i ditt område, samt offentlige avgifter. Du kan ikke velge hvem du skal betale nettleie til, siden din netteier avgjøres av hvor i landet du bor.

 

Strøm kjøper du av Fjordkraft eller en annen strømleverandør. Dette beløpet styres først og fremst av strømpriser og av hvor mye strøm du bruker. Som forbruker står du fritt til å velge hvilken strømleverandør du vil ha. Beløpet på strømregningen er basert på måleravlesningen din. Glemmer du å levere måleravlesning i en periode, vil beløpet på regningen bli beregnet.

 

Strøm og nettleie på én regning?

Tidligere var det vanlig å få to regninger hver for seg - en for strøm og en for nettleie. Nå får de fleste strømkunder i Norge alt på én regning. Beløpet du betaler inn til oss blir fordelt mellom strømleverandøren og netteieren din. Det betyr at det fortsatt er din netteier som får betalt for nettleien, mens du kjøper strømmen av oss i Fjordkraft. Du betaler altså det samme som du gjorde før, men får én strømregning i stedet for to.

 

Nettleie

Spørsmål om strøm?

Vi hjelper deg! Vårt kundesenter er åpent alle hverdager fra 8 til 20.

Ring oss gjerne på 230 06100