Data og dekning

WiFi Tale og 4G Tale: Hva er det?

Du har kanskje hørt om at det finnes mobiltjenester med navnene 4G Tale og WiFi Tale. Men hva innebærer de egentlig? Her forteller vi deg det du trenger å vite.

Publisert: 11. april 2018

Bedre taledekning med samtaler over internett

4G Tale og WiFi Tale betyr i praksis at du enkelt kan bruke telefonen via internett hvis du mot all formodning skulle få problemer med mobildekningen. Som tommelfingerregel kan vi si at om mobilen din kom i 2016 eller senere er det svært sannsynlig at den støtter både 4G Tale og WiFi Tale. Fjordkraft gir deg begge deler helt kostnadsfritt.

 

Hva er 4G Tale?

4G tale betyr at du kan ringe over 4G-nettet når den vanlige taledekningen er for dårlig. Dette gjelder spesielt i kontorlokaler, i bilen eller når du er utenfor allfarvei. Man kan si at fordelene med 4G Tale er:

 • Raskere oppkobling av samtaler

 • Bedre lydkvalitet

 • Bedre innendørsdekning

 • 4G-hastighet på data også under samtaler

4G Tale er automatisk aktivert på Fjordkraft-abonnementet ditt, så alt du trenger er en mobiltelefon som støtter tjenesten. Du trenger ikke aktivere den - den er der helt av seg selv.

 

Hva er WiFi Tale?

Med WiFi Tale kan du ringe med ditt eksisterende trådløse nettverk (altså bredbåndet ditt) dersom mobilsignalet er for dårlig. Dette er kjekt å ha hvis du for eksempel har dårlig innendørsdekning på kontoret eller i boligen din. Når du går utenfor rekkevidde for bredbåndet ditt vil mobilen automatisk koble seg over på det vanlige mobilnettet. Du trenger ikke gjøre noe annerledes når du skal ringe - bare ring som du alltid har gjort, så velger mobilen din automatisk den beste løsningen for samtalen din. WiFi Tale kan aktiveres i innstillingene på telefonen din og koster ingenting ekstra.

 

Dette trenger du for å kunne bruke WiFi Tale:

 • Trådløst nett i Norge. WiFi Tale fungerer ikke i utlandet.

 • En telefon som støtter WiFi Tale

 

Hvordan slå på WiFi Tale på iPhone?

Gå inn i Innstillinger > Generelt > Oppdatering og følg anvisningene for oppdateringen av iOS. Du må ha versjon 10.2 eller nyere for å kunne aktivere WiFi Tale.

Du må også ha de siste operatørinnstillingene. Disse kan du oppdatere ved å gå inn i Innstillinger > Generelt > Om og velge Operatør i listen.

 

Når din iPhone er ferdig oppdatert, gjør du følgende for å aktivere WiFi Tale:

 1. Åpne Innstillinger-appen

 2. Velg Telefon (med den grønne ringeknappen)

 3. Velg Wi-Fi-anrop

 4. Aktiver Wi-Fi-anrop på iPhone, ved å trykke på den vesle bryteren

 

Hvordan slå på WiFi Tale på Android?

Samsung:

 1. Åpne Innstillinger

 2. Velg Wi-Fi anrop

 3. Trykk på bryteren for å slå på funksjonen

Sony:

 1. Åpne Innstillinger

 2. Velg Mer

 3. Velg Wi-Fi anrop

 4. Trykk på bryteren for å slå på funksjonen

 

Mobilabonnement til familien? Sjekk våre mobilabonnement her