Sammen unngår vi de høyeste pristoppene

Slik sikrer Christina lavest mulig strømpris for kundene:

«Jeg elsker å slå strømmarkedet»

Christina Kringsj

Christina Kringsjå er kraftforvalter i Fjordkraft, og i 2016 startet hun en helt ny strømavtale. I fjor slo hun spotprisen* i 11 av 12 måneder for sine kunder.

* månedssnitt, spotpris fra Nord Pool inkl. mva.

Har du ikke hørt om forvaltningsavtale på strøm? Hos Fjordkraft kan du få en helt spesiell strømavtale som gir deg mulighet til å få strømmen til under spotpris.

Fjordkraft har et team med kraftforvaltere som overvåker strømmarkedet og kjøper strøm for deg når det er absolutt billigst. Christina Kringsjå er en av kraftforvalterne. Faktisk var hun med å lansere strømavtalen tilbake i 2016.

– Den gangen hadde vi forvaltningsavtale på strøm til bedriftskunder. Jeg så hvor mye penger de kunne spare på en sånn strømavtale og synes privatpersoner burde få samme mulighet", forteller Christina som selv også sverger til avtalen.

– Jeg kommer aldri til å bytte strømavtale. Det er en grunn til at alle vi som er kraftforvaltere har denne avtalen, sier hun og smiler stort.

Hva er en forvaltningsavtale?

  • Kraftforvalterne handler kontrakter i framtidsmarkedet for å sikre lavest mulig strømpris.
  • Kundene får fradrag på sin månedlig faktura når forvalteren slår spotpris.
  • Kraftforvalterne i Fjordkraft slo spotpris 11 av 12 måneder i 2021.
  • Avtalen har samme påslag og månedskostnader som Fjordkrafts standard spotpris-avtale.
  • Historiske resultater ikke er en garanti for fremtidige besparelser.

Les hele saken

Les mer om Spot med forvaltning

Få full oversikt over strømforbruket med Fjordkraft-appen

«Istedenfor å synge tre arier nøyer jeg meg med én. Det er også naboene glade for.»

Per-Erik Helle reduserte strømforbruket til en tredjedel ved hjelp av Fjordkraft-appen.

Nå som strømprisene er så høye, er jeg blitt mye mer bevisst på eget forbruk. Jeg bruker Fjordkraft-appen som gir meg veldig god oversikt over strømforbruket fra dag til dag. Jeg bestemte meg for å redusere forbruket, og ett av de stedene jeg skjønte at jeg kunne gjøre det, var varmekablene i stuen. De ble skrudd ned fra 20 til 15 °C. Så enkelt kan du redusere strømforbruket ganske kraftig.

I appen ser jeg at jeg brukte 1650 kWh i januar i fjor, det er redusert til 550 kWh i år. Det utgjør en god del kroner på strømregningen. Et annet enkelt grep er å ta kortere dusjer - istedenfor å synge tre arier, som jeg pleier å gjøre, nøyer jeg meg med én. Det er også naboene glade for.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan spare strøm?

Fjordkraft-appen
Sky, Font
Rectangle

Prøv Fjordkraft-appen

Kom i gang med

smart strømstyring!

Med smarthusløsninger kan du redusere strømforbruket.

Med timepriser på både strøm og nettleie blir smarthusløsninger virkelig nyttig fremover.

Installer smarte styringssystemer og få inntil 10 000 kroner i støtte fra Enova.

Hvorfor smart strømstyring?

De fleste av oss har en strømavtale med timepriser som varierer gjennom døgnet. I timer på døgnet når mange bruker strøm samtidig, prises den høyere. Nye tariffer for nettleie gjør at også deler av nettleieprisen snart vil fungere på samme måte. Et smart styringssystem er nyttig fordi det kan styre strømforbruket til smarte el-produkter for å lastbalansere og fordele strømforbruket utover dagen. Slik kan man oppnå lavest mulig pris.

Fordeler med smart strømstyring og smarthus

I tillegg til å spare strøm og senke strømkostnadene, kan du få et praktisk hjem tilpasset dine behov. Hvor avansert ditt smarthus skal være, velger du selv. Mulighetene er mange, og alt fra lys, dørlås, alarm, varmtvannstank og varmekabler, til elbillader, musikk og mye mer kan styres automatisk i et smarthus.

Vil du vite mer? Vi hjelper deg med å komme i gang.

Spar 2% Trumf-bonus på strømregningen

Hver måned du er kunde hos oss blir 2 % av beløpet du har betalt for strøm overført til din Trumf-konto. Bonusen gjelder kun strømforbruk, ikke nettleie. Bestiller du tilleggstjenester som Norsk Vannkraft eller Trippelgaranti får du bonus for dette også. Trumf-bonusen overføres automatisk, uten at du trenger å gjøre noe.

  • I mars utgjorde Trumf-bonusen cirka 115 kr for en typisk enebolig i Sør-Norge.

"Sykt nice og kunne spare 2% av strømregningen i trumf, spesielt nå som strømprisene er så høye!"

Henrik

"Jeg vet ikke om noen andre kraftselskap som gjør det samme, og det får deg til å føle at du er litt "med" i helheten."

Pål

"Det å spare penger gjennom trumf når man betaler strømmen synes jeg er bra. Pengene jeg sparer i trumf er en buffert til dårligere økonomiske dager."

Lars

"Fornøyd med og spare bonus. Appen er helt storartet."

Alf Inge

Spar 20 % eller mer på smartlading

Torfinn forklarer ...

«I Fjordkraft-appen kan du velge når du ønsker at bilen din skal være ferdig ladet.»


«På denne måten har vi mulighet til å planlegge ladingen til når strømmen er billigst.»

Torfinn Fæste-Belbo jobber som produktleder for e-mobilitet i Fjordkraft og er vår elbil-ekspert. Han forklarer hvordan smartlading fungerer i appen:

– Smartlading er å lade når strømmen er billigst, og det gjør du enkelt i Fjordkraft-appen. Du sparer penger, utnytter strømnettet bedre, det koster samfunnet mindre og du sparer miljøet, sier han.

Slik får du smartlading:
1. Legg til bilen i Fjordkraft-appen
2. Aktiver smartlading-funksjonen
3. Velg når bilen skal være ferdig ladet
4. Plugg ladekabelen i bilen din, så blir den ferdig ladet til neste morgen.

Du ser hvor mye du har spart på smartlading i Fjordkraft-appen.

– Når du aktiverer smartlading i Fjordkraft-appen beregner vi når det er billigst å lade bilen, samtidig som vi sørger for at den er ferdig ladet til du skal ut på farten igjen. Du får full oversikt over det du sparer i Fjordkraft-appen, og på dager med store prisvariasjoner kan du spare 20–40 % på smartlading.

Automotive parking light, Portable communications device, Motor vehicle, Mobile phone, Product, Orange, Car

Trenger du hjemmelader?

Solceller er nesten vedlikeholdsfrie og fungerer godt i Norge, fordi de er veldig effektive i kaldt vær når solen skinner. De gir miljøgevinst allerede etter to år.

De høye strømprisene har kuttet nedbetalingstiden for solceller betraktelig. I tillegg har Enova økt støtten til privat investering av solceller og strømstyring. Du kan nå få inntil 47 500 kroner i støtte.

Er du nysgjerrig på hvor mye strøm ulike solcelleanlegg produserer? Se hva fem ulike solcelleanlegg leverte i 2021, og hvordan du får mest igjen for strømmen du produserer. Her kan du lese hvordan solenergi reduserer klimagassutslippene.

Vil du produsere din egen strøm? Nå kan du kjøpe solceller fra Fjordkraft!

Du kan få Solkonto hos Fjordkraft

På din Solkonto kan du se hvor mye anlegget ditt produserer, og du kan spare overskuddsstrømmen til høst eller vinter, når strømprisene normalt sett er høyere. Kjøper du solceller fra oss får du muligheten til å se hvor mye solcellepanelene dine produserer akkurat nå og hvor mye du har produsert tidligere. Du kan også styre hvor mye av overskuddsstrømmen, altså strømmen du ikke greier å bruke opp selv, fra solcelleanlegget ditt du ønsker å spare eller ta ut som fratrekk på strømregningen.

Grønt lån

Gjennom vår samarbeidspartner DNB kan du nå få Grønt lån ved kjøp av solcellepaneler fra Fjordkraft.