Trygg lading av elbil med riktig ladekabel

For å lade en elbil trenger man en Mode3 ladekabel som frakter strømmen fra ladestasjonen til elbilen. I en Mode3 ladekabel sitter kontroll- og sikkerhetsfunksjonene i uttaket og ikke i ladekabelen, dette er standarden for ladekabler tilpasset for lading av elbil. Ladekabelen passer i elbilen i en ende, og i den andre enden har den en Type2-kontakt som som passer i ladestasjonen. 

Lading i vanlig stikkontakt som ikke er dimensjonert for lading av elbil er ikke anbefalt, og skal kun benyttes som nødlading. Dette kan være greit å vite om, ettersom mange elbiler leveres med en Mode2 ladekabel med et vanlig jordet støpsel (også kalt Schuko-støpsel).

Hvilken ladekabel passer til elbilen?

For å vite hvilken ladekabel som passer til din elbil, trenger du å vite hvilken ladekontakt elbilen har. Det vil enten være en Type1 eller Type2-kontakt. 

Type 1 ladekabel er utviklet for det amerikanske strømnettet. Denne har kun mulighet 1-fas lading. Denne kontakten har tidligere vært brukt av flere bilmerker på det europeiske markedet, men nye bilmodeller som lanseres har Type2-kontakt. Den mulige ladeeffekten for denne kontakten er  fra 1,5kW til 7,2kW, avhengig av laderen i bilen.

Type 2 ladekabel er utviklet for det europeiske strømnettet. Denne er nå standard på biler som leveres i Europa. I Norge og i store deler av Europa benyttes Type2-kontakten på alle ladestasjoner som ikke har fastmontert kabel. Med denne kontakten er det mulig å 3-fas lade på 400V ladeanlegg i tillegg til 1-fas lading på 230V ladeanlegg.  

Hvilken ladekabel passer i ladestasjonen?

Omtrent alle ladestasjoner har i dag Type2-kontakt. Det kan være greit å sjekke hvor raskt bilen din er i stand til å lade og hvor rask lading ladekabelen er dimensjonert for, slik at du kjøper en kabel som passer for ditt bruk. På salto.no kan du se oversikt over elbiler og hvor raskt de kan lade.

Du kan kjøpe ladekabel og hjemmelader fra Fjordkraft

Hos oss kan du kjøpe hjemmelader til din elbil, og betale den ned over strømregningen. Sammen med hjemmeladeren kan du også bestille ladekabel:

Ladekabel Type2-Type1 
Passer til alle ladestasjoner med Type2-kontakt og biler med Type1-kontakt. For eksempel Mitsubishi, Nissan Leaf (før 2018), Kia, Ford, Peugeot, Citroen, Toyota og Opel. Dimensjonert for lading opp til 32A 1-fase 7,4 kW. Kjøp hjemmelader og ladekabel her

  • Ledningslengde 7,5 meter

  • Kan brukes i alle Type2-uttak

Ladekabel Type2-Type2
Passer til alle ladestasjoner og biler med Type2 kontakt. For eksempel BMW, Volkswagen, Mercedes, Volvo, Tesla, Renault, Smart, Audi og Porsche. Dimensjonert for lading opp til 32A 3-fase 22kW. Kjøp hjemmelader og ladekabel her

  • Ledningslengde 7,5 meter

  • Kan brukes i alle Type2-uttak, også på 1-fase

Ta godt vare på ladekabelen

Husk å passe på at kabelen ikke blir liggende tett oppkveilet ved bruk, og at den henges eller legges slik at den ikke får vann eller fukt i kontakten.

Bestill hjemmelader og ladekabel