Om Klimanjaro

I 2018 ble Fjordkraft, som første norske bedrift, tildelt FN-prisen Lighthouse activity for vårt initiativ Klimanjaro. Dette initiativet går ut på at vi stiller krav til bedrifter som ønsker å samarbeide med oss. Det finnes mange leverandører, vi velger dem som er klimanøytrale.

Hva er klimanøytralitet?

Klimanøytralitet handler ikke om nullutslipp, men om å redusere eget klimaavtrykk, kombinert med kjøp av godkjente klimakvoter for å kompensere for bedriftens Co2-utslipp.

Det første dere må gjøre for å bli klimanøytrale, er å fylle ut bedriftens klimaregnskap. Som kunde i Fjordkraft er klimaregnskap en av funksjonene dere får tilgang til i Min bedrift-verktøyet.

Klimaregnskapet gir en oversikt over bedriftens Co2-utslipp i antall tonn. Når dere har funnet dette, er neste steg å finne tiltak for å redusere utslippet. Det tredje og siste steget i prosessen frem mot klimanøytralitet, er å kjøpe godkjente klimakvoter for å kompensere for restutslippet. Dette må gjøres senest 30. april i påfølgende år.

Hvorfor heter det Klimanjaro?

Klimanjaro er et ordspill på Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Vi har valgt dette navnet fordi: 

1. Å bestige Kilimanjaro er en ambisiøs oppgave, men med de rette forberedelsene og tilstrekkelig tid til akklimatisering, lar det seg gjennomføre. På samme måte er «Klimanjaro» et ambisiøst, men fullt gjennomførbart klimatiltak.

2. Forskere er bekymret for at isbreene på Kilimanjaro smelter, og at menneskeskapte klimaendringer spiller en stor rolle i at denne utviklingen akselererer. Situasjonen på Kilimanjaro er dermed et godt bilde på utfordringene verden nå står overfor.

3. Ved å la oss inspirere av et afrikansk fjell understreker vi at dette er en global utfordring.

Gjør en forskjell

Bli med og forandre verden litt

Finn ut mer om Klimanjaro og hva din bedrift kan gjøre for en bedre fremtid.