I oktober har vi opplevd et brått og uventet fall i spotprisen. Det har dessverre ført til at prissikringene i variabelavtalene våre, slik som Enkel, Forvaltningskraft med tak og Klimasmart strøm, har vært høyere enn spotprisen denne måneden.


Dette gjør at strømregningen deres dessverre blir høy for oktober, sammenlignet med spotpris. Dette beklager vi på det sterkeste

Årsakene til fallet i spotpris er at det vært varmere enn normalt, og det har vært mye regn og vind. Det har ført til stor produksjon av vindkraft og mer vann i vannmagasinene. I tillegg har gasslagrene i Europa blitt fylt opp, siden forbruket til oppvarming har vært lavere enn normalt på grunn av den høye temperaturen. Når temperaturen synker, vil forskjellene i pris jevnes ut.

Formålet med variabelavtalene er at dere skal få en jevnere og mer forutsigbar strømpris, uten de store svingningene fra dag til dag eller time til time. For å klare dette, handler vi prissikringer i det finansielle markedet i forkant. Dessverre var prisene veldig høye i den perioden (august og tidlig september) sikringene ble handlet inn. 

Vi skjønner at denne regningen kan bli utfordrende for mange, og hvis dere ønsker betalingsutsettelse ordner vi selvsagt det kostnadsfritt. Vi kan også flytte dere til en annen av våre avtaler, uavhengig av om dere har bindingstid på nåværende avtale.

Kontakt oss på bedrift@fjordkraft.no eller tlf 230 06 100. Det er mange som kontakter oss, og ventetiden kan være lang på telefonen. Vi anbefaler derfor e-post.